Reisnieuws

Op safari naar de Big Five in Europa

Gepubliceerd: 11 apr 2017 0
Verspreid over Europa liggen enorme lappen beschermde natuur die qua wildlife niet onderdoen voor hun Afrikaanse tegenhangers. Ga dus ook eens in ons eigen werelddeel op safari en kom oog in oog met de Europese Big Five!De lammergier op de uitkijk in Oostenrijk (Foto: © Tambako The Jaguar, Flickr)1 Track de wolfDe wolf is bezig aan een comeback in Europa. Vooral in Bulgarije, waar ongeveer 1200 wolven leven, gedijt het roofdier goed. Je kunt ze gaan bekijken vanuit een observatiehut in het berg- achtige Nationaal Park Centraal Balkan. Of ga samen met een gids op pad om wolven te tracken. Je zoekt daarbij naar pootafdrukken en andere aanwijzingen als drollen en probeert zo dicht mogelijk bij de roedels te komen. Het tracken vergt lange wandelingen van wel acht uur per dag. De kans is groot dat je onderweg ander wildlife tegenkomt, zoals wilde katten, vossen en de lievelingsmaaltjes van wolven: herten en wilde zwijnen. Trek er ook vooral ’s avonds op uit, als de wolven beginnen te janken, vanaf € 1180 voor zeven dagen, wildechotours.com.

2 Aas op de lammergierDe lammergier is de grootste roofvogel van Europa en daarmee een bijzondere verschijning. In het Oostenrijkse Nationaal Park Hohe Tauern kun je de populatie van twintig in het vizier krijgen – meestal letterlijk, want zonder verrekijker is het een lastig verhaal. Doe mee aan speciale safari’s die je meenemen naar hoger gelegen plekken in het leefgebied van de lammergier. De grootste kans om er eentje te zien heb je in het Krumltal voorbij het skigebied Rauris of achter in het Hollersbachtal. Geïnteresseerd? Doe navraag bij de bezoekerscentra in het gebied. Uiteraard kun je ook op eigen houtje op zoek gaan. Houd de locatie van enkele lammergieren bij op hohetauern.at/de/online-service/bartgeier-online.html.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Hotspots: proef de smaak van Azië

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.