Reisnieuws

Montenegro: Moeders mooiste

Gepubliceerd: 11 apr 2017 0
Met zijn majestueuze bergen, jaloersmakende stranden en terug-in-de-tijddorpjes verdient Montenegro de schoonheidsprijs van de Balkanlanden. Onze tips om het piepkleine landje van zijn mooiste kant te zien.Het eiland Sveti Stefan (Foto: © Arno Hoyer)Op outdooravontuur in Midden-AardeMidden-Aarde zou verbleken bij de natuurpracht die Crna Gora, Montenegro in het Montenegrijns, te bieden heeft. In het binnenland steelt Nationaal Park Durmitor de show. Op sommige plekken zie je met enige fantasie briesende Orks of boze tovenaars uit de  duizenden meters hoge bergen neerdalen, terwijl het natuurgebied elders meer weg heeft van de vredige Hobbitstee, met groene  heuvels, meren en rivieren. Bijzondere vermelding verdient de Tara-kloof, met zijn 1333 meter de diepste canyon van Europa. De adrenalinejunkie kan hier bijna honderd kilometer raften (halve dag vanaf € 45, durmitorraft.com), gaan canyonen (halve dagtocht vanaf € 80, durmitor-adventures.com) of met een zipline van de ene boom naar de andere glijden (vanaf € 10, redrockzipline.com). De populairste  uitvalsbasis is het vriendelijke dorpje Zabljak, dat wordt omringd door maar liefst 23 bergtoppen en 18 bergmeren. Hike of fiets van  hieruit in ieder geval naar Crno Jezero, het Zwarte Meer. Dit prachtig blauwe meer (de Montenegrijnen zijn behoorlijk kleurenblind)  wordt omgeven door naaldbossen en vormt het perfecte decor voor een romantisch boottochtje. Roeiboten zijn ter plekke te huur,  reken op € 10 voor een uur. Je bent gewaarschuwd: een uur lang keihard roeien is niet zo romantisch als het lijkt! Een time-out nemen in oerbos en op het waterNaast Durmitor kun je als liefhebber van het betere groen en blauw (bossen en meren) ook terecht in  Biogradska Gora. Dit is een van de laatst overgebleven  oerbossen in Europa en een van de oudste beschermde natuurgebieden ter wereld. De bossen vormen de thuisbasis van beren, wolven, vossen, herten, vlinders en  insecten, die beschut worden door bomen van meer dan 

vijfhonderd jaar oud. Sommige reiken tot wel zestig meter hoogte. Het Biogradska-meer is het startpunt van de meeste trails. Een van de toegankelijkste én mooiste voert via een gravelpad en een nauwelijks zichtbaar bospaadje  naar de top van de 1774 meter hoge berg Bendovac (vijf uur heen en terug). Je wordt beloond met een uitzicht op de vallei en het Biogradska-meer. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

De top 5 van de Lucky shot-fotowedstrijd is bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

De Lucky shot-fotowedstrijd draaide om één thema: beste stranden buiten de gebaande paden. We maken de vijf beste inzendingen én de winnaar bekend!

Door: Roselinde
Hè hè! De hogesnelheidstrein komt naar de VS

Het is altijd een uitdaging geweest om in Amerika per trein te reizen. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want de hogesnelheidstrein komt eindelijk naar de VS!

Het is altijd een uitdaging geweest om in Amerika per trein te reizen. Daar gaat binnenkort verandering in komen, want de hogesnelheidstrein komt eind...

Door: Roselinde
Indonesië verbiedt nieuwe palmolieplantages

Eindelijk goed nieuws over de grootschalige ontbossing van Indonesië: er komt een driejarig verbod op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages.

Eindelijk goed nieuws over de grootschalige ontbossing van Indonesië: er komt een driejarig verbod op het aanleggen van nieuwe palmolieplantages.

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.