Reisnieuws

Jamaica: Ga de bergen in op Jamaica

Gepubliceerd: 11 apr 2017 0
NIENKE DE LA RIVE BOX: TV-presentatrice, bekend van 3 op Reis en het Klokhuis. Nienke wilde als kind in Nigtevecht, een dorpje in de buurt van Amsterdam, vooral heel graag boerin worden.
Zie Nienke heerlijk ronddrijven op een vlot in Jamaica (Foto: © BNN-VARA)Voor mijn eerste seizoen als presentatrice van 3 op Reis vloog ik onder andere naar Jamaica. Ik wilde daar al een tijd heel graag naartoe vanwege mijn  interesse in muziek. Iedereen kent het eiland wel van de reggae en Bob Marley. Ik wilde weten of dat beeld klopt. Leeft Bob Marley nog steeds op het eiland? En wat biedt Jamaica nog meer als vakantieland, buiten de reggae om? Er ging voor mij een wereld open. Ik kwam erachter dat reggae nog steeds heel erg leeft − veel Jamaicanen ontlenen hun identiteit eraan − en ik ontdekte een tropisch eiland met heerlijke stranden  en supermooi oerwoud. Ik was vooral onder de indruk van de Blue Mountains, de grootste bergketen van het land. Ik logeerde in een wel héél bijzonder hotel, de Mountain Edge Guest House. Mijn slaapplek was een klein huisje dat tegen de berghelling was gebouwd, met een mooi uitzicht op de jungle. Ze verbouwen al hun eten daar zelf, omdat ze diep in de bergen zitten. Een memorabel uitstapje in de Blue Mountains was een kerkdienst op zondagochtend. Door de Afrikaanse invloeden uit de tijd van de slavernij is zo’n kerkdienst heel levendig, in tegenstelling tot die in Nederland. Er wordt geswingd en gedanst en de preken worden gezongen. Heel veel muziek, alles is uitbundig. Ook wel heftig, want kerkgangers geven zich helemaal over aan de Lord. Het is iets wat wij in Nederland niet kennen, om je daar zo in te kunnen verliezen.
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

WIN: Je droomreis naar Vietnam

Met een vriend(in) via Vietnam Airlines naar Hanoi vliegen voor je volgende droomreis? Doe dan mee met onze winactie!

Met een vriend(in) via Vietnam Airlines naar Hanoi vliegen voor je volgende droomreis? Doe dan mee met onze winactie!

GEWONNEN: Sunnycars-autohuur t.w.v. € 1050!

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in een select aantal landen te uploaden op onze online Columbus-community. Dit zijn de prijswinnaars. 

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in...

Grootste schildpad OOIT. Wat een reus!

Deze lederschildpad is zó gigantisch dat we eerst dachten dat hij nep was. Maar een beetje research leert ons dat ze tot 3 meter lang en 900 kg (!) zwaar kunnen worden. Geloof jij je ogen? 

Deze lederschildpad is zó gigantisch dat we eerst dachten dat hij nep was. Maar een beetje research leert ons dat ze tot 3 meter lang en 900 kg...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.