Reisnieuws

Suriname: Ga kajakken in de Surinaamse jungle

Gepubliceerd: 10 apr 2017 0
MAURICE LEDE: programmamaker. Maurice, zoon van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder, is een van de gezichten van Het Klokhuis en een van de recentste aanwinsten van 3 op Reis.Maurice aan het zeilen over de Caribische Zee (Foto: © BNN-VARA)Paramaribo is leuk maar voor de mooiste reiservaringen in Suriname moet je de jungle in. Vaar met een koriaaltje het binnenland in, huur een hutje aan het water en kom even lekker tot rust. Terug naar de basis. Jezelf wassen in de rivier. Niet te veel doen. Ik heb dat vorig jaar gedaan, in mijn uppie. Ik had best wel hard gewerkt en ik wilde heel graag tot rust komen. Nadenken over het leven. Ik voelde me zo één met de natuur daar. En tegelijkertijd praat je gewoon lekker Nederlands met iedereen, heel gek is dat. Het voelt als een soort thuiskomen. Vertrouwd en toch anders.  Ik ben overigens nog niet klaar met het ontdekken van het Surinaamse binnenland. Toevallig zag ik in een Columbus [editie 55] dat een Nederlander er meerdaagse kajaktochten aanbiedt. Superavontuurlijk, echt te gek. Die reis gaat nog op mijn eigen bucketlist!
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Door: Roselinde
De beste Nederlandse kunstmusea buiten het Rijks

Het Rijksmuseum kennen we allemaal, maar er zijn nog zóveel andere fantastische collecties in Nederland te vinden. Dit zijn de beste kunstmusea buiten Amsterdam!

Het Rijksmuseum kennen we allemaal, maar er zijn nog zóveel andere fantastische collecties in Nederland te vinden. Dit zijn de beste kunstmusea buiten...

Door: Roselinde
In deze 5 steden zijn ze helemaal klaar met toeristen

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbelaste steden zitten helemaal aan hun max.

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbela...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.