Reisnieuws

Suriname: Ga kajakken in de Surinaamse jungle

Gepubliceerd: 10 apr 2017 0
MAURICE LEDE: programmamaker. Maurice, zoon van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder, is een van de gezichten van Het Klokhuis en een van de recentste aanwinsten van 3 op Reis.Maurice aan het zeilen over de Caribische Zee (Foto: © BNN-VARA)Paramaribo is leuk maar voor de mooiste reiservaringen in Suriname moet je de jungle in. Vaar met een koriaaltje het binnenland in, huur een hutje aan het water en kom even lekker tot rust. Terug naar de basis. Jezelf wassen in de rivier. Niet te veel doen. Ik heb dat vorig jaar gedaan, in mijn uppie. Ik had best wel hard gewerkt en ik wilde heel graag tot rust komen. Nadenken over het leven. Ik voelde me zo één met de natuur daar. En tegelijkertijd praat je gewoon lekker Nederlands met iedereen, heel gek is dat. Het voelt als een soort thuiskomen. Vertrouwd en toch anders.  Ik ben overigens nog niet klaar met het ontdekken van het Surinaamse binnenland. Toevallig zag ik in een Columbus [editie 55] dat een Nederlander er meerdaagse kajaktochten aanbiedt. Superavontuurlijk, echt te gek. Die reis gaat nog op mijn eigen bucketlist!
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

WIN: Je droomreis naar Vietnam

Met een vriend(in) via Vietnam Airlines naar Hanoi vliegen voor je volgende droomreis? Doe dan mee met onze winactie!

Met een vriend(in) via Vietnam Airlines naar Hanoi vliegen voor je volgende droomreis? Doe dan mee met onze winactie!

GEWONNEN: Sunnycars-autohuur t.w.v. € 1050!

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in een select aantal landen te uploaden op onze online Columbus-community. Dit zijn de prijswinnaars. 

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in...

Grootste schildpad OOIT. Wat een reus!

Deze lederschildpad is zó gigantisch dat we eerst dachten dat hij nep was. Maar een beetje research leert ons dat ze tot 3 meter lang en 900 kg (!) zwaar kunnen worden. Geloof jij je ogen? 

Deze lederschildpad is zó gigantisch dat we eerst dachten dat hij nep was. Maar een beetje research leert ons dat ze tot 3 meter lang en 900 kg...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.