Reisnieuws

Japan: Ga jazzclubben in Tokio

Gepubliceerd: 10 apr 2017 0
CANDY DULFER: Altsaxofoniste en zangers. Candy begon al op haar zesde met saxofoon spelen. Eind 2016 verscheen haar nieuwe album Together (is all we got).Candy Dulfer voor Blue Note Club in Tokia (Foto: © Candy Dulfer)Je kunt in bijna elke stad wel een leuke club  vinden, maar mijn favoriete uitgaansland is toch Japan. In Tokio ga ik graag naar de Blue Note Club, die in het teken staat van jazzmuziek. Ik treed er zelf ook vaak op. Best prijzig om naar binnen te komen, maar op het podium spelen de groten der aarde op één meter afstand van het publiek.  Je wordt de hele avond getrakteerd op heerlijk eten en chique bediening. In Tokio is ook Jazz Café  London een must. In eerste instantie denk je: dit ziet er niet uit − een paar tafeltjes, mensen roken er. Maar als je eenmaal zit, draait de eigenaar de beste jazz. Een andere must in de Japanse hoofdstad zijn de minidisco’s, clubs die verstopt zitten in kantoor- gebouwen. Dan ga je ergens naar de negende  verdieping en zit je ineens in een kleine ruimte  waar steengoede muziek wordt gedraaid. Je wordt meteen verwelkomd, het is niet eng. En dan kun je de hele avond gezellig dansen. Niet eens zo moeilijk te vinden − vraag het gewoon aan locals. Wat ik ook fijn vind aan Japan is dat ik als vrouw gerust in mijn eentje om vier uur ’s nachts naar mijn hotel terug kan lopen, in een minirokje en met hoge hakken. Dat is zo fijn, heel bevrijdend. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Hotspots: proef de smaak van Azië

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.