Reisnieuws

Argentinië: Ontdek het Argentijnse broertje van de Pantanal

Gepubliceerd: 10 apr 2017 0
De Argentijnse Iberá Wetlands vormen op de Braziliaanse Pantanal na het grootste draslandgebied ter wereld, maar zijn veel minder bekend. Dat zal niet liggen aan filmster Leonardo DiCaprio, die het natuurpark via zijn stichting ondersteunt.De vlinder rust even uit op de kaaiman (Foto: © Rincón del Soccorrotif)Hij werkt samen met milieuorganisatie The Conservation Land Trust (CLT), die haar speren al vijftien jaar richt op de herintroductie van bedreigde inheemse diersoorten en het aankopen van privéland van boeren in dit deel van de noordoostelijke provincie Corrientes. Diersoorten als de reuzenmiereneter, die hier ruim vijftig jaar absent was, en het pampahert, dat met behulp van helikopters en vliegtuigen werd geïmporteerd vanuit een ander deel van de provincie. Maar de absolute paradepaardjes van Iberá zijn de twee (gevlekte) jaguars. In tegenstelling tot de meeste andere dieren in het gebied – hieronder vallen ook de minder bedreigde capibara, kaaiman en 350 vogelsoorten – laten de jaguars zich helaas zelden zien. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de herintroductie van een tweede jaguarkoppeltje. Met de herintrede van Zuid-Amerika’s grootste katachtige zet het park een belangrijke stap in het verkrijgen van de status van nationaal park. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

WIN: Je droomreis naar Vietnam

Met een vriend(in) via Vietnam Airlines naar Hanoi vliegen voor je volgende droomreis? Doe dan mee met onze winactie!

Met een vriend(in) via Vietnam Airlines naar Hanoi vliegen voor je volgende droomreis? Doe dan mee met onze winactie!

GEWONNEN: Sunnycars-autohuur t.w.v. € 1050!

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in een select aantal landen te uploaden op onze online Columbus-community. Dit zijn de prijswinnaars. 

Afgelegen bergdorpjes, velden vol geurende sinaasappelbomen of adembenemende uitkijkpunten … We vroegen je om je beste roadtriptip en -foto in...

Grootste schildpad OOIT. Wat een reus!

Deze lederschildpad is zó gigantisch dat we eerst dachten dat hij nep was. Maar een beetje research leert ons dat ze tot 3 meter lang en 900 kg (!) zwaar kunnen worden. Geloof jij je ogen? 

Deze lederschildpad is zó gigantisch dat we eerst dachten dat hij nep was. Maar een beetje research leert ons dat ze tot 3 meter lang en 900 kg...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.