Reisnieuws

Zelf bagage inchecken op Schiphol

Gepubliceerd: 08 jul 2008 0
Op Schiphol kunnen reizigers sinds afgelopen vrijdag zelf hun bagage inchecken. De luchthaven is in samenwerking met KLM een test gestart met een 'self-service baggage drop-off' systeem.
Door: evanruiten
Passagiers plaatsen hun koffer in het nieuwe apparaat en voeren hun persoons- en vluchtgegevens zelf in. De afhandeling verloopt vervolgens automatisch. De proef duurt een half jaar. Een prototype van hetzelfde systeem werd eerder al getest.

Wachtrijen terugdringen
De introductie van de service maakt deel uit van een programma op Schiphol om het reisproces voor reizigers gemakkelijker te maken en wachtrijen terug te dringen. Inchecken kon je al zelf doen bij de self-service kiosk of via internet. Nu is ook de bagage aan de beurt.

Vast onderdeel check-in
Als de proef succesvol blijkt, zal de self-service baggage drop-off een vast onderdeel worden van het check-in proces op Schiphol. Hierbij wordt nadrukkelijk geluisterd naar de ervaringen van passagiers, aldus Schiphol.

Vertrekhal
De nieuwe apparatuur staat in Vertrekhal 2 bij balie 12. Alleen passagiers van de KLM en partners met instapkaart en één stuk bagage, kunnen meedoen aan de proef.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...