Reisnieuws

China verbiedt sexy barmeisjes

Gepubliceerd: 04 jul 2008 0
Barpersoneel in China mag vanaf oktober niet meer te bloot gekleed gaan. De Chinese regering wil dat uitgaansgelegenheden gaan toezien op de kleding van het personeel. Ook moeten de privé-ruimtes in de horeca ramen krijgen. China wil zo drugsgebruik en prostitutie aanpakken.
Door: evanruiten
De regels zijn gepubliceerd op de website van het Ministerie van Openbare Veiligheid. Discotheken, karaokebars en andere uitgaansgelegenheden in China hebben vaak prive-ruimtes te huur. Ze zijn favoriet onder zakenmensen die hier hun gasten vermaken. Dat gebeurt soms met prostituees, wat verboden is in China.

Transparant
De Chinese horeca moet van de regering ramen of transparante schermen gaan plaatsen tussen deze privé-ruimtes, zodat 'de consument de hele ruimte kan overzien.' De ramen en transparante delen van de ruimtes mogen niet worden belemmerd.

Smaakvol gekleed
Ook het personeel wordt bij de nieuwe regels betrokken. 'Het personeel moet smaakvol gekleed zijn, dus niet te bloot', zo schrijven de regels voor. Daarnaast moeten discotheken verplicht cameratoezicht en beveiligers gaan inzetten.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...