Reportage

Guten Tag, Bremen!

Gepubliceerd: 11 nov 2016 0
Bremen is voor veel Nederlanders onbekend terrein. Onterecht: de Duitse Hanzestad barst van de gezelligheid en, even buiten het middeleeuwse centrum, van de hippe hotspots. Allemaal op slechts anderhalf uur rijden van de grens. Perfect voor een relaxed weekendje weg dus. Maar hoe haal je alles uit je dag? We doken de stad in en stelden een Bremer bucketlist samen, voor de ochtend-, middag- en avondmens.1. Rathaus

Begin je dag in het compacte centrum, rondom de Marktplatz. Daar staat het middeleeuwse Rathaus. Een gebaand pad? Aber sicher! Maar ook een van de mooiste stadhuizen van Duitsland en derhalve een must. Vooral de Obere Rathaushalle, de grote ontvangsthal, is imposant. Voorname gasten werden hier verwelkomd door miniatuurbootjes die ter ere van het bezoek buskruit afschoten. Je kunt deze bootjes nog steeds bewonderen. Andere pronkstukken zijn de aangrenzende, in jugendstil ingerichte Güldenkammer (Gouden Kamer) en de oudste wijnkelder van Duitsland. Om de massa voor te zijn, schrijf je je in voor de eerste rondleiding van de dag, om elf uur ’s ochtends.

Rathaus, Am Markt 21, tel. 0421-3616132, rathaus.bremen.de. Online tickets via bremen-tourismus.de.2. Schlachte

Met mooi weer is de Schlachte the place to be. Het is heerlijk slenteren op deze promenade aan de noordoever van de rivier de Wezer. Op zaterdagochtend kun je er snu elen op de rommelmarkt (maart t/m november) of, een stukje verder naar het westen, iets eten en drinken op de Kajenmarkt (mei t/m september). 

schlachte.de3. Café Sand

Loop je de andere kant op, richting het oosten en de hipsterwijk Das Viertel, dan kom je terecht op de Osterdeich. Do as the locals do, ga liggen op het gras en geniet van het zonnetje. Hier vind je ook het pontje naar een leuk stadsstrandje aan de overkant van de rivier. Een kopje kopje koffie doe je bij Café Sand.

Café Sand, Strandweg 106, tel. 0421-556011, cafe-sand.de.4. Schnoor

Verder naar een ander druk maar onmisbaar stukje Bremen: Schnoor. In dit bontgekleurde, zestiende-eeuwse wijkje — het oudste deel van de stad — woonden oorspronkelijk vooral vissers en ambachtslieden. In de smalle straatjes vind je nu gezellige cafeetjes en boetiekwinkeltjes. Neem een ontbijtje in Café Tölke, dat nog het meest doet denken aan een Engelse high tea room, maar dan met Sachertorte en Wiener Melange op de kaart! 

Café Tölke, Schnoor 23A, tel. 0421-324330, schnoor-in-bremen.de.5. t/m 20. [...]Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 61Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Hier werd jouw favoriete Netflix-serie opgenomen!

Eeuwenoude kastelen uit Outlander, een concertgebouw dat je in Black Mirror voorbij ziet komen en een Vikingschip uit the Last Kingdom: op deze toffe locaties zijn razend populaire Netflix-series opgenomen!

Eeuwenoude kastelen uit Outlander, een concertgebouw dat je in Black Mirror voorbij ziet komen en een Vikingschip uit the Last Kingdom: op deze toffe...