Reisnieuws

Peru stuurt team naar Indianen

Gepubliceerd: 22 jun 2008 0
De overheid van Peru heeft een team naar het afgelegen Amazonegebied gestuurd om onderzoek te doen naar de geïsoleerde Indianen die onlangs op de foto werden gezet. De actie is een reactie op de golf van internationale protesten.
Door: evanruiten
Met de missie reageert de Peruaanse overheid op de publicatie van unieke foto's van de geïsoleerde Indianenstam in Brazilië, vlakbij de grens met Peru. De foto's haalden wereldwijd het nieuws. Naar schatting leven 500 Indianen in de regio.

Illegale houtkap
Hoewel de Indianen op het eerste gezicht binnen de Braziliaanse grenzen leven en gefotografeerd zijn door de Braziliaanse overheid, heeft Peru ook met de stam te maken. Er is namelijk sprake van toenemende bezorgdheid over de gevolgen van de illegale houtkap in Peru voor de Indianen.

Gevlucht
Vertegenwoordigers van de Braziliaanse overheid hebben eerder verklaard dat Indianen uit Peru naar Brazilië zijn gevlucht om te vluchten voor de houthakkers in hun leefgebied. Sommige Peruaanse ambtenaren die de regio moeten beschermen, worden zelfs ervan verdacht betrokken te zijn bij de illegale houtkap.

Protest
Meer dan 1300 mensen van over de hele wereld hebben daarop brieven geschreven naar de Peruaanse regering om de illegale houtkap een halt toe te roepen, zodat de Indianenstam beschermd wordt. Survival International, de organisatie die opkomt voor bedreigde stammen, vindt het een goede zaak. 'Het feit dat de Peruaanse overheid een team naar het Amazonegebied heeft gestuurd, is een duidelijk bewijs van de macht die burgers wereldwijd hebben om overheden te dwingen tot actie. We zullen de resultaten nauwgezet blijven volgen om er zeker van te zijn dat het geen loze actie is', aldus directeur Stephen Corry.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...