Reisnieuws

Mist iemand een Boeing?

Gepubliceerd: 16 jun 2008 0
De luchthaven Hanoi Noi Bai in Vietnam zit in zijn maag met een Boeing 727. Het vliegtuig staat al sinds eind vorig jaar onbemand op het vliegveld. De eigenaar van de kist heeft zich nog steeds niet laten zien.
Door: evanruiten
Het toestel heeft een Cambodjaanse vlag op de romp en draagt de naam Air Dream. Ondanks onderzoek is de rechtmatige eigenaar nog steeds niet gevonden. Een luchtvaartmaatschappij met de naam Air Dream bestaat namelijk helemaal niet.

Vlak voor de kerstdagen
De Boeing zou net voor de kerstdagen van Siem Reap in Cambodja naar Vietnam zijn gevlogen en staat sinds die tijd onbemand op de baan. Er wordt gespeculeerd dat de eigenaar een luchtvaartmaatschappij in Cambodja is, die niet heeft gemerkt dat zijn vloot niet compleet is.

Nergens papieren
De mogelijkheid bestaat dat het vliegtuig hoort bij de vloot van Royal Khmer. Deze maatschappij ging kort geleden failliet na het aanbieden van te goedkope vliegtickets. Maar van het faillissement zijn nergens papieren te vinden. De Vietnamese internetkrant VietnamNet meldt dat de eigenaar misschien ook wel de hoge parkeerkosten voor het vliegtuig wil ontwijken en daarom de Boeing heeft achtergelaten.

Schroothoop
De eigenaar van het toestel moet zich snel melden, want het vliegtuig kan niet langer op het vliegveld blijven hangen. Binnenkort wordt de Boeing naar de schroothoop gebracht. En dat zou zonde zijn, want een spiksplinternieuwe Boeing 727 gaat voor niet minder dan gemiddeld 1,3 miljoen euro over de toonbank.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.