Reportage

Op reis met DJ Hardwell

Gepubliceerd: 04 sep 2016 0
In het Voyager restaurant van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel ploffen we neer met Hardwell, tweevoudig nummer 1 DJ van de wereld. Over een paar uur vertrekt zijn vliegtuig voor een optreden in Dubai, maar haast heeft hij niet. Met een watertje in de hand gunt Hardwell ons een kijkje in het leven van een internationale topartiest. Een leven vol uitzinnige menigtes, internationale erkenning en ... heimwee.Hoe werd Robbert van de Corput DJ Hardwell?

‘Ik was twaalf en keek naar The DJ’s, een tv-programma op muziekzender TMF. Daarin werden succesvolle Nederlandse dj’s gevolgd. Het programma opende mijn ogen. Met de muziek die ik maak kan ik zelf ook optreden, dacht ik. Nogmaals, ik was jong en had nog nooit de binnenkant van een club gezien. Maar ik wist het meteen, dít is wat ik wil. Vanaf dat moment ben ik me alleen nog maar gaan toeleggen op het draaien van plaatjes. Mijn eerste succesjes kende ik al snel. Ik mocht draaien in een kroeg in mijn geboortestad Breda. Dat deed ik onder de naam Hardwell, een verzinsel van mijn vader. Het is een vrije Latijns-Engelse verbastering van mijn achternaam, van de Corput. Ik draag de naam al sinds mijn twaalfde en zag nooit reden om hem te veranderen.’Kom je weleens in aanraking met andere muziekstijlen in het buitenland? En verwerk je die in je eigen producties?

‘Zeker, ik kom veel verschillende muziekstijlen tegen en sta er ook heel erg voor open, niet alleen voor mezelf maar ook met het oog op mijn platenlabel Revealed Recordings. Ik gebruik ze als inspiratiebron. Zo was ik laatst aan het toeren in Brazilië. Daar ging ik naar studio’s van lokale producers om hun sounds te ontdekken. Heel inspirerend om met zulke jongens, die uit heel andere hoeken komen, samen te werken. Omdat ik het allemaal bijhoud, heeft het indirect zijn uitwerking op wat ik maak. Ik wil me niet gaan doodstaren op een en hetzelfde. Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met mijn muzikale achtergrond. Het lijkt me ontzettend saai om naar de studio te gaan en alsmaar weer dezelfde template te openen om een hit te maken. Ik experimenteer graag. Vandaar ook mijn interesse in andere stijlen.’Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 59Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Formentera: fietsen en hiken op Ibiza's kleine zusje

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, groene fiets- en wandelpaden die alle uithoeken van het eiland met elkaar verbinden.

De meeste toeristen bezoeken Formentera maar voor één reden: de heerlijke stranden. Maar wij kunnen er nog wel een paar opnoemen: de Rutas Verdes, gro...

Door: Tom Aussems
Dit is het échte IJsland buiten de gebaande paden

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze video krijg je alvast een voorproefje!

Onze onverschrokken reporters Tim en Tom ontdekten de meest fantastische plekken die voor doorsnee bezoekers aan IJsland off-limits zijn. In deze vide...

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.