Reportage

Dit is dé culturele hoofdstad van Europa

Gepubliceerd: 03 sep 2016 0
Voor wie nog niet op de hoogte was: het Poolse Wroclaw is verkozen tot Europese cultuurhoofdstad van 2016. Niet geheel toevallig, want de vierde grootste stad van het land is allang uit de as van de Tweede Wereldoorlog herrezen en uitgegroeid tot een creatieve hotspot. Columbus-lezer Jaina Hurkens won een citytrip naar Wroclaw en zocht voor jou de 14 leukste plekken uit om deze zomer met volle teugen van te genieten.1. Coffee Planet 

Is een leuk koffiezaakje aan de rand van het oude marktplein. Voor bij de koffie worden er traditionele Poolse gebakjes en ander lekkers geserveerd. Het kunstzinnige interieur en de locatie maken het een goede uitvalsbasis om het oude centrum te ontdekken. In het weekend verandert het anders zo rustige zaakje in een club en worden er feesten gegeven.

Coffee Planet, Rynek 7, tel. 717964540.2. Hala Targowa

Uitkijkend op de rivier de Oder en de eilandjes in het centrum van Wroclaw, staat de imposante markthal van de stad. In de Hala Targowa 2 worden verse groente, fruit en allerlei traditionele Poolse vleeswaren verkocht. De hal is in 1908 voltooid, toen de stad nog bij Duitsland hoorde, en heeft met zijn grote betonnen zuilen wel iets weg van een kathedraal. Het is een must om hier even naar binnen te lopen.

Hala Targowa, Piaskowa 17.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 58Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Hotspots: proef de smaak van Azië

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.