Reportage

De mooiste roadtrip van Schotland

Gepubliceerd: 02 sep 2016 0
De North Coast 500 is Schotlands antwoord op de Amerikaanse Route 66. De meer dan 500 mijl (800 kilometer) lange weg langs de kust van de Highlands is voor avontuurlijke reizigers een doel op zich. Ruïnes, stranden, in mist gehulde pieken en vervaarlijk ogende kliffen wedijveren allemaal om je aandacht. Wat mag je absoluut niet missen?Volg de veeweg

Bealach Na Ba. De naam doet denken aan een monster uit de Lord of the Rings, maar zijn werkelijke betekenis in het Schots-Gaelic is ietwat prozaïscher: veeweg. Dat neemt niet weg dat de bergpas een van de spectaculairste van Schotland is, met hellingen van twintig procent en een aantal haarspeldbochten waar je u tegen zegt. Je rijkunsten worden beloond met schitterende uitzichten. Dit deel van Wester Ross, aan de westkust van de Highlands, is gezegend met een groot aantal lochs oftewel meren, waaronder Ewe, Torridon en Maree. Je kunt hier de auto uitstappen en gaan kajakken of kanoën via Ewe Canoe, http://www.ewecanoe.co.uk/, of met een kleine jacht het water op via Torridon Sea Tours, http://www.torridonseatours.com/. Iets ten zuiden van het regionale hoofdstadje Ullapool is Corrieshalloch een absolute must. Dit steile ravijn werd miljoenen jaren geleden door gletsjerwater gevormd. De rivier Droma stroomt hier met grote kracht doorheen en naar beneden, door middel van een reeks watervallen. De indrukwekkendste is de 45 meter hoge Falls of Measach, die je vanaf een Victoriaanse hangbrug kunt bewonderen. In het omliggende Corrieshalloch Gorge National Nature Reserve kun je vervolgens op zoek gaan naar buizerds, arenden en edelherten, nts.org.uk.Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 57Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Hotspots: proef de smaak van Azië

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.

Voor een voorproefje van de Aziatische cultuur en cuisine hóéf je Nederland in principe niet uit. Wij gingen voor jou op de Aziatische toer.