Reisnieuws

Vliegramp Sudan

Gepubliceerd: 11 jun 2008 0
Gisteravond schoot een vliegtuig met ruim 200 inzittenden van de landingsbaan in de Sudanese hoofdstad Karthoum. Na de landing ontplofte bij het taxiën de rechtermotor. Het toestel vatte onmiddelijk vlam.
Dodental
Officieel zijn hierbij 33 pasagiers, van voornamelijk Afrikaanse afkomst, om het leven gekomen, maar zeker vijftig mensen worden nog vermist. Ongeveer 110 mensen wisten aan de dood te ontsnappen door via opblaasbare noodglijbanen uit het vliegtuig te vluchten.

Zandstormen
Het vliegtuig van Sudan Airways kwam uit de Syrische hoofdstad Damascus en had daarna een tussenstop gemaakt in de Jordaanse hoofdstad Amman. Er zou sprake zijn geweest van slecht weer en zandstormen. Daardoor moest de piloot eerst nog een keer extra landen, in Port Sudan aan de Rode Zee, voor hij toestemming kreeg in Khartoum aan de grond te gaan.

Bekijk hieronder hoe brandweermannen in het donker de wrakstukken proberen te blussen.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...