Reisnieuws

Halt! Uitkleden a.u.b.!

Gepubliceerd: 02 jun 2008 0
Een 30-jarige Australiër werd geweigerd aan boord van een vliegtuig vanwege de afbeelding van een pistool op zijn T-shirt. Hij mocht pas boarden als hij het shirt zou uittrekken.
Robot
Het gebeurde op London Heathrow, toen Brad Jayakody aan boord wilde gaan van het vliegtuig naar Düsseldorf. Hij stond versteld toen hij de reden te horen kreeg. 'Halt! Er staat een robot met een geweer op uw shirt'. De vliegveldbewaking stond erop dat hij een ander shirt aan zou trekken.

Arrestatie
Brad was compleet overdonderd en vroeg om de baas van de medewerkers, in de veronderstelling dat hij het belachelijke van de situatie wel zou inzien. Helaas voor Brad pakte het anders uit; de man dreigde hem te arresteren als hij niet gauw zijn shirt zou uittrekken. De IT-specialist wist niet wat hem overkwam. 'Wat dachten ze dat ik ging doen? Mijn shirt gebruiken als nepwapen?' Uiteindelijk koos de verstandige Brad er toch maar voor te doen wat hem verteld werd.

Omstreden beslissingen
Een woordvoerder van Heathrow vertelde na het incident: 'Als er grove teksten, beledigende tekens of bommen op een kledingstuk staan, wordt de reiziger gevraagd deze uit te trekken.' Beveiligers op vliegvelden maken wel vaker omstreden beslissingen. Vorig jaar mocht een student in Canada zijn ketting waaraan een hangertje zat in de vorm van een pistool ook al niet omhouden.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.