Reisnieuws

Overstroming Krügerpark

Gepubliceerd: 26 mei 2008 0
Mozambique vreest voor een overstroming die ook het Krügerpark zal treffen. Tienduizenden mensen zijn opgeroepen het gebied te verlaten.
Breuk
De overheid van Mozambique is bang voor een breuk in de Massingir-stuwdam. Aanleiding voor deze bezorgdheid is dat een vloeddeur van de dam het begeeft, waardoor grote delen van het omringende land onder water komen te staan. Door de huidige breuk stroomt volgens de autoriteiten 1000 kubieke meter per seconde.

Krügerpark
De onlangs gemoderniseerde dam bevindt zich aan het zuidelijke einde van de Mozambiquaanse wildvlakte, die samen met het aangrenzende Zuid-Afrikaanse Krügerpark het grensoverschrijdende Limpopo Park vormt.

Ergste waterramp
De breuk in de vloeddeur is vermoedelijk het resultaat van de huidige waterstand van 122 meter. Dat peil ligt net onder de 124 meter van het jaar 2000, toen de steden Chokwe en Xai-Xai werden overstroomd. Het was de ergste waterramp ooit in het Zuidoost-Afrikaanse land; 700 mensen kwamen om en meer dan een half miljoen Mozambikanen sloegen op de vlucht. De negen gemeenten die momenteel bedreigd worden, behoren tot het district Chokwe, dat door de ramp van 2000 het ergst getroffen werd.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...