Reisnieuws

Van rode dood tot groen leven

Gepubliceerd: 23 mei 2008 0
Het IJzeren Gordijn scheidde in vroegere jaren het communistische Oosten van het kapitalistische Westen met behulp van mijnen, prikkeldraad, politiehonden en soldaten. Deze strook van dood en verderf blijkt echter ook een schat aan natuur en wildlife te herbergen.
Vredessymbool
Zeldzame diersoorten die hier voorkomen, zijn onder andere de reiger, otter en de zwarte ooievaar. Wanneer de plannen goedgekeurd worden zal de "Iron Curtain Trail", dat loopt van het meest noordelijke puntje van Scandinavië tot het zuiden van Bulgarije, het langste natuurreservaat ter wereld worden. "De Iron Curtain Trail is een bijzondere manier om vrede en eenheid te eren", zegt wildlife bioloog Liana Geidezis, projectmanager voor Bund, een van Duitslands meest vooraanstaande organisaties voor behoud van de natuur. "Het zal het belangrijkste milieusymbool van de eenentwintigste eeuw worden".

VN Conferentie
Er is echter nog weinig gedaan om het gebied wettelijke bescherming te geven. In Hongarije worden sommige delen van het natuurgebied met bulldozers compleet weggevaagd. Ook in Duitsland kunnen de verschillende milieuorganisaties en de overheid het niet eens worden. Aanstaande maandag begint de conferentie van de Verenigde Naties over biodiversiteit in Bonn. Bund's voorzitter, Hubert Weiger, vertelde het Duitse tijdschrift Der Spiegel dat Duitsland moeilijk zal kunnen rechtvaardigen waarom het nog geen akkoord heeft kunnen bereiken over het beschermen van zo'n belangrijk en essentieel natuurgebied.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...