Reisnieuws

Alternatieve Dakar-rally

Gepubliceerd: 18 mei 2008 0
Hubert Auriol, voormalig drievoudig kampioen van de Dakar-rally, vindt het zo jammer dat de officiële Dakar race naar Zuid-Amerika is verplaatst, dat hij van plan is om een alternatieve race door Afrika te organiseren.
Door: evanruiten
De woestijnrally van Auriol zal net als de Dakar-rally vijftien tot zeventien dagen duren. Deelnemers rijden rond op motoren, (vracht)auto's en quads. Het initiatief van Auriol komt als een reactie op de verplaatsing van de officiële Dakar-rally naar Zuid-Amerika. De rally werd een dag voor de start afgeblazen vanwege terreurdreiging in Mauritanië. Hier kwamen in december vier Franse toeristen bij een aanslag om het leven.

Startplaats onbekend
Nog niet alle details van de alternatieve Dakar race zijn prijsgegeven. De precieze route is nog onbekend, maar zal in 'een grote Europese stad bij de Middellandse Zee' starten en lopen door Marokko, Mauritanië en Senegal, met als eindpunt de hoofdstad Dakar. De exacte startdatum is ook nog niet bekend, maar de geruchten gaan dat deze op 2 januari valt. Dat zou betekenen dat rallyteams een keuze moeten maken tussen afreizen naar Zuid-Amerika of West-Afrika.

Schijnwerpers op West-Afrika
Hubert Auriol verklaarde aan de pers: 'Dit project doe ik uit passie en liefde voor deze gebieden en hun bevolking. De race zal zonder twijfel een groot sportief en vriendelijk evenement zijn dat de schijnwerpers op West-Afrika zet, zodat de hele wereld kan zien wat voor fantastisch continent dit is.' In 1981 en 1983 won Auriol de Dakar-rally op de motor. In 1992 wist hij weer de hoofdprijs te pakken, dit keer per auto.

De officiële Dakar-rally start op 3 januari in 2009 in Zuid-Amerika en zal door Argentinië en Chili voeren. De terugkeer van de officiële race naar Dakar wordt niet voor 2011 verwacht.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Dit stel is op wereldreis zonder einde in zicht

Esther en Kay, oprichters van by NOMADS, hebben een buitengewone liefde voor reizen en avontuur. In april 2018 hebben zij hun 9-5 baan verruild voor een nieuwe leefstijl met meer vrijheid om de wereld te kunnen ontdekken. Het begrip vrijheid kreeg een extra dimensie toen zij zelf een camper gingen b...

Esther en Kay, oprichters van by NOMADS, hebben een buitengewone liefde voor reizen en avontuur. In april 2018 hebben zij hun 9-5 baan verruild voor e...

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden. Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden. Nieuwsgierig hoe...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...