Reisnieuws

Oman gelukkigste land

Gepubliceerd: 16 mei 2008 0
Oman is het gelukkigste land van het Midden-Oosten, zo blijkt uit een recent onderzoek van Maktoob Research. 61 procent van de bevolking zegt gelukkig te zijn. Hiermee laat Oman landen als Saudi-Arabië, Quatar, Bahrein, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten ver achter zich.
Familie
Deze hoge score heeft een aantal belangrijke redenen. Zo is de helft van de Omaanse bevolking jonger dan 18 jaar, een leeftijdsgroep die over het algemeen erg gelukkig is. Andere bepalende factoren zijn de sterke familiebanden en het respect voor ouderen in het land. Hoewel ook in Oman families van elkaar gescheiden worden - velen trekken uit economisch oogpunt naar de stad - ontmoeten de Omanieten elkaar minimaal één keer per week. Bovendien verblijft het merendeel van de inwoners van Oman nog altijd elk weekend bij zijn of haar familie.


Opvallend
Merkwaardig is dat Quatar 'slechts' op de derde plaats staat in de lijst van meest gelukkige landen, na Oman en Saudi-Arabië. Het Bruto Nationaal Product (BNP) van $80.870, het hoogste ter wereld, is blijkbaar niet zaligmakend. Het BNP van Oman en Saudi-Arabië is respectievelijk $19.879 en $21.200.

Respect voor toeristen
Niet alleen familie en ouderen, maar ook toeristen worden in Oman met erg veel respect behandeld. Zij voelen zich er prima thuis. Bij Columbus is dit uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Ben je benieuwd naar wat dit land je allemaal te bieden heeft, klik dan hier voor de tien beste hotspots!

Foto "Omani" door phil.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Wegdromers: 10 droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...