Reisnieuws

Villa Von Trapp wordt hotel

Gepubliceerd: 14 mei 2008 0
Liefhebbers van de film The Sound of Music kunnen hun hart ophalen, want in juli dit jaar opent de originele villa van de familie Von Trapp als hotel in Salzburg. Gasten krijgen de kans om in de kamers van de oorspronkelijke bewoners te slapen.
Door: evanruiten
De villa ligt even buiten Salzburg en werd van 1923 tot 1938 bewoond door de Von Trapps. Ondernemers willen zoveel mogelijk de oorspronkelijke staat van het huis behouden en zullen alleen onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Kaskraker
The Sound of Music is één van Hollywoods grootste kaskrakers. Alleen Gone With The Wind en Star Wars wisten het succes van de Von Trapps te overtreffen. De film uit 1965 is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de non Maria, die als oppas bij de baron Von Trapp en zijn zeven kinderen komt wonen.

Oppepper
Het hotel zal het toerisme in Salzburg een enorme oppepper geven. Sowieso is de merchandising rondom de film enorm. Barbiepoppen, karaokeshows, cd's, het is zo gek niet te noemen of het is wel ergens te koop. Bezoekers uit Noord-Amerika, Groot-Brittannië en Azië, waar de film erg populair was, zorgen voor 700.000 overnachtingen per jaar in Salzburg. Veertig procent geeft aan dat de film de hoofdreden is voor een bezoekje aan de Oostenrijkse stad, zo blijkt uit cijfers van het plaatselijke toerismebureau.

Een nachtje slapen in het huis van de Von Trapps kost ongeveer 100 euro. Ook is er de mogelijkheid om te trouwen in de kapel.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.