Reisnieuws

Nieuw leven voor olifanten

Gepubliceerd: 11 mei 2008 1
Thailand heeft al jaren problemen met straatolifanten. Ze lopen verwaarloosd rond na een leven als bedelaar of showdier. Stichting Bring the Elephant Home probeert de dieren te helpen door ze een thuis te geven in een speciaal daarvoor opgezet park. Aankomend schooljaar biedt de organisatie drie speciale reizen aan om de olifanten te helpen en daarmee ook een droom van vele reizigers te verwezenlijken.
Olifanten wassen
Het park, gelegen in een groene vallei in Thailand, geeft reizigers de kans om niet alleen de olifanten in hun natuurlijke omgeving te aanschouwen, maar ook om mee te helpen met het voeden en wassen van de enorme dieren. De reis gaat vervolgens door naar het olifantendorp Baan ta Klang, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de straatolifant. Hoe werden ze gevangen? En hoe werden ze getraind?

Dierenbeulen
De stichting wil met deze tocht de reiziger bewust maken van de natuurlijke leefomgeving van olifanten en waarschuwen tegen misbruik van de dieren. Interactie met de olifanten wordt bevorderd en maakt de hele ervaring extra bijzonder. En op deze manier weet je zeker dat je geen dierenbeulen subsidieert.

Voor meer informatie kijk op www.sawadee.nl en www.bring-the-elephant-home.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Nieuw leven voor olifanten"

  • profile image comment

    Een prachtig initiatief! Ben ontzettend blij dat een blad als Columbus aandacht geeft aan deze organisatie. Ikzelf heb 2 weken vrijwilligerswerk verricht in dit park en het is een uniek project waar de vaak zwaar verwaarloosde of mishandelde olifanten echt een thuis krijgen. Een bijzondere ervaring !!! Ik waande me 2 weken lang temidden van een prachtige natuurdocumentaire !! Enkele foto's staan op de reisreporter pagina Anneke

    Door Anneke • geplaatst op 2008-05-14 22:39:46

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?