Reisnieuws

Ontvoerde toeristen weer vrij

Gepubliceerd: 09 mei 2008 0
De twee Japanse toeristen die woensdag zijn ontvoerd in Jemen, zijn gisteren weer vrijgelaten. De stam Aziza, die achter de ontvoering zat, liet de Japanse vrouwen weer vrij nadat bemiddeling op gang was gekomen.
Door: evanruiten
De twee toeristen werden ontvoerd tijdens een bezoek aan de historische dam in de plaats Marib, ten oosten van de hoofdstad Sana. Al snel werd duidelijk dat de Jemenitische stam Aziza achter de ontvoering zat. De stam eiste in eerste instantie dat een gedetineerd stamlid werd vrijgelaten in ruil voor vrijlating van de toeristen, maar het is niet duidelijk of dit ook echt is gebeurd.

Geregeld vuurgevechten
In Jemen vinden geregeld vuurgevechten plaats tussen lokale stammen, families en de autoriteiten. De Jemenitische regering spant zich in om buitenlandse bezoekers te vrijwaren van geweld. Zo werden vier jaar lang geen ontvoeringen of carjackings gemeld waar buitenlanders bij betrokken waren. Maar tussen augustus 2005 en september 2006 vonden in de provincies Shabwah en Marib wederom ontvoeringen plaats van toeristen en van VN-medewerkers. Deze ontvoeringen werden alle binnen korte tijd vreedzaam opgelost. De betrokken buitenlanders kwamen allemaal ongedeerd vrij. Nieuwe ontvoeringen kunnen echter niet worden uitgesloten.

Extra waakzaam
Reizigers die Jemen willen bezoeken moeten volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken extra waakzaam zijn. Reizen naar de stad en provincie Sa'adah wordt zelfs ontraden. Geadviseerd wordt dat Nederlanders die in Jemen verblijven, zich het beste kunnen laten registreren bij de Nederlandse ambassade. 'De veiligheidssituatie in Jemen staat onder druk en kan soms in korte tijd wijzigen', aldus het ministerie. 'Het is het veiligst om te reizen onder begeleiding van een erkend Jemenitisch reisbureau, dat waar nodig ook zorgt voor een reisvergunning en eventuele politie-escorte.'

Aanslag op toeristen
Eerder dit jaar kwamen in Jemen twee vrouwelijke Belgische toeristen en hun chauffeur uit Jemen zelf om het leven, toen hun konvooi in de woestijn onder vuur werd genomen. Vermoedelijk waren de daders militante moslims.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?