Reisnieuws

De Masai Mara voor jezelf!

Gepubliceerd: 09 mei 2008 0
Maakte de Keniaanse regering zich begin december 2007 nog zorgen over de overvloed aan toeristen in het land, nu zijn de problemen van geheel andere aard. Na de verkiezingen op 27 december 2007 brak in het normaal zo rustige Kenia een golf van geweld uit. De impact op het toerisme is enorm.
Leegte
Waar het eerst bijna onmogelijk was om een foto te maken van het Keniaanse wildlife zonder andere toeristen in je vizier te hebben, zijn de wildlifeparken nu praktisch leeg. Hoewel de 40.000 toeristen die zich tijdens de geweldplegingen in Kenia bevonden, aangaven zich niet bedreigd te hebben gevoeld, zijn er geen nieuwe toeristen voor hen in de plaats gekomen. Ook de boekingen voor het hoogseizoen juli en augustus blijven uit.

Mooier dan ooit
En dat terwijl de Masai Mara mooier is dan ooit. De kans op het spotten van The Big Five (de olifant, neushoorn, leeuw, het luipaard en de buffel) is enorm. Bovendien heb je zonder de hordes toeristen 1200 km2 nationaal wildlifepark voor jezelf. Heb je de Masai Mara altijd al een keer willen bezoeken, dan raadt Columbus je bij deze aan nu te vertrekken; er is geen beter moment!

Reisadvies
Het negatieve reisadvies naar Kenia is per 6 maart jongstleden opgeheven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit betekent dus ook dat je weer volledig verzekerd bent bij een bezoek aan dit prachtige land.

Voor de mooiste Masai Mara reisreporter foto’s, klik je hier.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...