Reisnieuws

Ramptoerisme bij horrorhuis

Gepubliceerd: 06 mei 2008 0
De Oostenrijkse overheid klaagt over het toenemende aantal toeristen dat op het huis afkomt waar de 73-jarige Josef Fritzel 24 jaar lang zijn nu 42-jarige dochter vasthield.
Extreme incest
In augustus 1984 zou Josef Fritzel zijn 18-jarige dochter hebben gedrogeerd en haar naar de kelder van zijn huis in het Oostenrijkse Amstetten hebben gesleept, waar zij jarenlang werd misbruikt en zijn zeven kinderen baarde. Eén van deze kinderen is overleden. Van de overige zes werden de oudste drie bij hun moeder opgesloten in de kelder. De jongste drie werden toegelaten in het huis van de incestpleger en opgevoed door familie.

Respectloos
Ursula Puchebner, de plaatsvervangend burgemeester van de gemeente Amstetten, zegt het shockerend en onbegrijpelijk te vinden dat ramptoeristen speciaal naar Amstetten komen om een glimp op te vangen van het huis waar het jarenlange misbruik heeft plaatsgevonden. “Het toont geen enkel respect voor de slachtoffers??, aldus Puchebner.

Ramptoerisme
Ook bij andere rampen is ramptoerisme geen onbekend fenomeen. Sinds de orkaan Katrina New Orleans verwoestte, leeft de lokale bevolking op de inkomsten van ramptoerisme. Verschillende touroperators organiseren tochten door rampgebieden die door de politie zijn vrijgegeven. Ook de totale verwoesting en vele doden die de tsunami in Thailand veroorzaakte, werd door duizenden ramptoeristen voor eeuwig op camera vastgelegd.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?