Reisnieuws

Geen visum? Geen Amazone!

Gepubliceerd: 05 mei 2008 0
Als het aan de Braziliaanse overheid ligt, heb je straks een speciale vergunning nodig om de Amazone te betreden. Het wetsvoorstel hiervoor wordt volgende maand gepresenteerd in de senaat.
Biopiraterij
De maatregel dient biopiraterij en het stelen van culturele rijkdommen tegen te gaan. Volgens Romeo Tuma, de secretaris voor justitie, heeft de Braziliaanse overheid aanwijzingen dat buitenlanders onder het mom van ontwikkelingswerk in het Amazonegebied op zoek gaan naar genezende kruiden en planten voor commerciële doeleinden. Ook zijn ze inheemse leefgemeenschappen binnengedrongen om hun cultuur te bestuderen en hen zelfs te dwingen hun levenswijze te veranderen.

Hoge boete
“We willen het Amazonegebied voor onszelf houden??, zegt Tuma. “De regio mag gerust door buitenlanders bezocht worden, maar ze moeten wel eerst aangeven wanneer ze komen en waarom." Buitenlanders die de Amazone intrekken zonder toelatingsbewijs riskeren een boete van 60.000 dollar.

Massale ontbossing
Opmerkelijk is wel dat Brazilië weer drie snelwegen die dwars door de Amazone lopen en bijna veertig jaar ontoegankelijk zijn geweest, opnieuw in gebruik wil nemen. In het verleden hebben deze snelwegen tot massale ontbossing geleid.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...