Reisnieuws

Eiland te koop in Kroatië

Gepubliceerd: 04 mei 2008 0
Altijd al je eigen Robinson Crusoë eiland willen hebben? Grijp dan je kans, want de helft van het Kroatische eiland Piskera staat te koop voor een luttele 2,2 miljoen euro.
Door: evanruiten
Piskera is één van de twintig eilanden van de Kornati Archipel in de Adriatische Zee. Met een oppervlakte van 586 vierkante kilometer is Piskera 1,25 keer zo groot als Texel. De Kroatische regering had als eerste het recht om het eiland te kopen, maar toonde geen interesse. Daarom besloten de eigenaren Piskera te koop te zetten.

Beschermd natuurgebied
Op het eiland staan ook nog twee woningen, die bij de prijs van 2,2 miljoen zijn inbegrepen. Deze woningen zijn ook de enige gebouwen die op het eiland mogen staan, omdat het eiland deel uitmaakt van een beschermd natuurgebied: het Nationaal Park Kornati.

Eilandenhype
Er lijkt een eilandenhype gaande op de onroerend goedmarkt in Kroatië, want er worden nog meer stukken eiland aangeboden. Op Kornat wordt een vlakte van 130 hectare aangeboden voor anderhalf miljoen euro, 'geschikt voor de teelt van olijven en Robinson Crusoë-toerisme.' In totaal staan ongeveer twintig kleine eilandjes, eilandpercelen en huizen te koop in de directe omgeving van [url="http://www.kornati.hr/eng/introduction.htm" target="_blank"] Nationaal Park Kornati [Kornati /url]. Hun totaalwaarde bedraagt een slordige 18 miljoen euro.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

4x Kerst rond de wereld, maar dan nét effe anders

Terwijl Nederland traditiegetrouw het gourmetstel afstoft en een kerstboom in huis haalt, wordt kerst elders in de wereld op héle andere manieren gevierd. Dit zijn de vier, uh, interessantste …

Terwijl Nederland traditiegetrouw het gourmetstel afstoft en een kerstboom in huis haalt, wordt kerst elders in de wereld op héle andere manieren gevi...

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...