Reisnieuws

Tornado's teisteren Virginia

Gepubliceerd: 29 apr 2008 0
Drie tornado's hebben maandag een enorme ravage aangericht in de Amerikaanse staat Virginia. Meer dan 200 mensen raakten gewond.
De eerste tornado richtte enorme schade aan in de steden Suffolk en Norfolk. Winkels, huizen en stroomvoorzieningen werden verwoest.

Kledingkast
De andere twee tornado's troffen twee kleine steden in de buurt van Richmond. Op videobeelden, geschoten na afloop van de storm, is duidelijk het spoor van vernieling te zien: huizen waarvan alleen nog wat houtwerk overeind staat, omgekeerde auto's, omgevallen bomen en een enkele kledingkast te midden van het puin.

Elke twee jaar
Voor Virginia zijn tornado's en orkanen niet nieuw. De Amerikaanse staat wordt gemiddeld elke twee jaar getroffen door een orkaan. Ook tornado's komen om de paar jaar voor. De lente is het voornaamste wervelstormseizoen.

Op reis naar Amerika? Informeer altijd vooraf naar de weersomstandigheden. Orkanen en tornado's komen in heel Amerika geregeld voor.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...