Reisnieuws

Digitale stationskunst Londen

Gepubliceerd: 25 apr 2008 0
Op een station in Londen is afgelopen week de eerste interactieve digitale kunstgalerie ter wereld geopend. Je kan er terecht voor een honderdtal verschillende schilderijen uit de permanente collectie van de National Gallery.
Door: evanruiten
De galerij heet 'Station Masters' en bevindt zich in de vertrekhal van de Eurostar in het St. Pancras International station in Londen. Op de zuilen in de stationshal hangen zes interactieve displays waarop foto's van kunstwerken uit de National Gallery te zien zijn.

Koffietafel met touchscreen
Reizigers kiezen welk kunstwerk ze willen zien door plaats te nemen aan één van de zes koffietafeltjes met touchscreen. De foto naar keuze wordt na de selectie afgebeeld op de plasmaschermen. Zo is iedere keer weer een ander schilderij te zien en is de tentoonstelling nooit hetzelfde.

Gratis e-card
Elk schilderij heeft een bijschrift in het Nederlands, Engels en Frans. De touchscreens hebben verschillende functies om de schilderijen te ontdekken. Je kunt inzoomen op de foto om verborgen details te zoeken. Ook kun je een gratis e-card van je favoriete schilderij versturen, met een korte tekst erbij.

Collectie
De collectie omvat acht thema's: liefde identiteit, licht, feest, ontdekking, passie, vrede en tijd. De database bevat meesterwerken van onder andere Leonardo Da Vinci, Rubens en Monet.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...