Reisnieuws

Eerste metro voor Dominicanen

Gepubliceerd: 25 apr 2008 1
Mensen schreeuwen, juichen en lachen wanneer de metro het station binnen komt rijden. De deuren schuiven open en het publiek rent naar binnen alsof het kinderen zijn in een pretpark. Het bubbel plastic zit nog om de stoelen, maar dat deert niet. Met een brede glimlach nemen de Dominicanen plaats in de eerste metro op het Caribische eiland.
Eerste stad
De bouw van de metrolijn duurde twee jaar en maakt deel uit van een 'National Master Plan'. De Dominicaanse overheid wil hiermee het OV in het land verbeteren. Santo Domingo is de eerste stad die van het nieuwe vervoermiddel kan profiteren.

Kritiek
Hoewel de Dominicaanse bevolking vervult is van vreugde, is er aardig wat kritiek geweest op de bouw van de metrolijn. De Dominicaanse Republiek is een land met een vrij stabiele economie, maar ontbeert nog veel basisvoorzieningen. De oppositie beschuldigt President Leonel Fernandez ervan het onderwijs en de gezondheidszorg te hebben verwaarloosd. Het geld voor de metrolijn zou uit het budget van het ministerie van onderwijs en gezondheidszorg komen.

De overheid verwacht dat per dag 200.000 mensen gebruik zullen maken van de nieuwe metrolijn.

Bekijk hieronder filmpjes van de nieuwe metro in Santa Domingo. Bron YOUTUBE


Dominicaanse omstanders juichen tijdens de binnenkomst van de metro.Met zijn allen staan ze te wachten op de eerste metro.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Eerste metro voor Dominicanen"

  • profile image comment

    Geweldig zo blij als ze daar nog kunnen zijn,beter dan die azijnpissers hierzo,ik vind het echt tof voor hun.

    Door arjensil • geplaatst op 2008-04-29 15:30:22

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuws...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...

Tsjernobyl op de radar

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Movies & Series te zien is, wordt het Oekraïnse gebied de laatste tijd steeds populairder voor toeristen. Voor al deze media-aandacht waren wij al in Ts...

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Mo...