Reisnieuws

Eerste metro voor Dominicanen

Gepubliceerd: 25 apr 2008 1
Mensen schreeuwen, juichen en lachen wanneer de metro het station binnen komt rijden. De deuren schuiven open en het publiek rent naar binnen alsof het kinderen zijn in een pretpark. Het bubbel plastic zit nog om de stoelen, maar dat deert niet. Met een brede glimlach nemen de Dominicanen plaats in de eerste metro op het Caribische eiland.
Eerste stad
De bouw van de metrolijn duurde twee jaar en maakt deel uit van een 'National Master Plan'. De Dominicaanse overheid wil hiermee het OV in het land verbeteren. Santo Domingo is de eerste stad die van het nieuwe vervoermiddel kan profiteren.

Kritiek
Hoewel de Dominicaanse bevolking vervult is van vreugde, is er aardig wat kritiek geweest op de bouw van de metrolijn. De Dominicaanse Republiek is een land met een vrij stabiele economie, maar ontbeert nog veel basisvoorzieningen. De oppositie beschuldigt President Leonel Fernandez ervan het onderwijs en de gezondheidszorg te hebben verwaarloosd. Het geld voor de metrolijn zou uit het budget van het ministerie van onderwijs en gezondheidszorg komen.

De overheid verwacht dat per dag 200.000 mensen gebruik zullen maken van de nieuwe metrolijn.

Bekijk hieronder filmpjes van de nieuwe metro in Santa Domingo. Bron YOUTUBE


Dominicaanse omstanders juichen tijdens de binnenkomst van de metro.Met zijn allen staan ze te wachten op de eerste metro.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Eerste metro voor Dominicanen"

  • profile image comment

    Geweldig zo blij als ze daar nog kunnen zijn,beter dan die azijnpissers hierzo,ik vind het echt tof voor hun.

    Door arjensil • geplaatst op 2008-04-29 15:30:22

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Wegdromers: 10 droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...