Reisnieuws

Langste spoorlijn ter wereld

Gepubliceerd: 22 apr 2008 0
Met het verbinden van de spoorwegen van India met die van Bangladesh, ontstaat binnenkort de langste spoorweg ter wereld. Hierdoor kun je straks een retourtje boeken van Londen naar Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh.
Door: evanruiten
De langste treinreis ter wereld voert je over een 11.000 kilometer lang spoor en duurt 23 dagen. Daarmee wordt de Trans-Siberische spoorlijn van de troon gestoten, want deze is 2000 kilometer korter. De reis naar Bangladesh volgt de oude wegen van de Zijderoute en passeert Istanbul, Teheran, Lahore en Delhi. De spoorverbinding wordt later dit jaar in gebruik genomen.

Nieuwe handelsroutes
Onder toezicht van de VN zijn Pakistan en Iran nog bezig om hun spoorlijnen met elkaar te verbinden. Daarmee ontstaan nieuwe handelsroutes, waardoor Azië en de voormalige Sovjet-Unie toegang krijgen tot Bandar Abbas, een belangrijke haven in Iran.

Spoorweg tot Birma
Eerder deze maand werd de spoorlijn tussen India en Bangladesh na meer dan veertig jaar weer heropend, nadat deze was geblokkeerd tijdens de oorlog tussen India en Pakistan. Afgelopen week overlegde India met Teheran over de voortgang van de spoorlijn. India heeft een flinke som geld gereserveerd om de spoorlijnen zelfs door te trekken naar de grens met Birma.

Nog langer
De treinreis kan nog langer worden als de laatste 350 kilometer spoor wordt aangelegd in Birma. Dan is het slechts een kwestie van tijd voordat er een retourtje Londen-Singapore kan worden geboekt. China is een groot voorstander van het project en is bereid om miljarden te besteden aan de uitbreiding van spoorlijnen naar de Birmese grens, maar het militaire regime in Birma staat de uitbreiding in de weg. De slechte mensenrechtensituatie in het land betekent dat er geen buitenlandse financiering beschikbaar is voor de wederopbouw van de spoorwegen.

Enthousiaste kilometervreters kunnen straks Londen verlaten en via Brussel, Keulen, Wenen, Boekarest, Istanbul, Teheran, Quetta, Lahore, Amritsar, Delhi en Calcutta uiteindelijk Dhaka bereiken.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?