Reisnieuws

Met broekzaktolk naar China

Gepubliceerd: 17 apr 2008 0
Uit een enquête van VNC Asia Travel blijkt dat de Chinese taal veel mensen afschrikt om naar China te gaan. De 'broekzaktolk' moet daar voorgoed een einde aan maken. Reizigers hebben zo altijd taaladvies bij de hand.
Door: evanruiten
Als we een woordje Chinees willen spreken, dan komen we vaak niet verder dan de gerechten van de afhaalchinees. Chinees is een moeilijke taal om te leren en de meeste Chinezen spreken slecht Engels. Daarom biedt VNC Asia Travel haar reizigers de broekzaktolk aan, een sprekend zakwoordenboekje voor op de mobiele telefoon.

Sprekend zakwoordenboek
De broekzaktolk is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf XS2TheWorld. Je hebt keus uit ruim driehonderd Engelse standaardzinnen, verdeeld over categorieën als 'transport', 'dokter' en 'hotel.' Via de mobiele telefoon zijn de zinnen te beluisteren. De tekst wordt fonetisch weergegeven zodat je als reiziger een sterk staaltje Chinees kunt loslaten op de lokale bevolking. Er zijn geen belkosten verbonden aan het gebruik van het programma.

De broekzaktolk is niet alleen in het Chinees, maar ook in het Japans, Vietnamees, Thais en Russisch te krijgen. Voor meer informatie over de broekzaktolk, klik hier.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...