Reisnieuws

Geen plek meer op Inca Trail

Gepubliceerd: 15 apr 2008 0
Backpackers met plannen om deze zomer nog een retourtje Inca Trail te boeken, zijn er te laat bij. De vierdaagse wandeltocht naar Machu Picchu is volgeboekt tot eind augustus. Dat zeggen de toeristische diensten van Peru.
Door: evanruiten
De Inca Trail in Peru is zeer populair onder vakantiegangers. Het 45 kilometer lange pad is aangelegd door de Inca's en voert je langs de steile bergen en tropische regenwouden van de Andes, langs de ruïnes van het Inca-tijdperk. Eindpunt is het nieuwe zevende wereldwonder, de stad Machu Picchu.
Sinds 2004 heeft de Peruaanse regering restricties doorgevoerd voor het aantal toeristen dat het pad mag bewandelen. Dit om de natuur en de archeologische bezienswaardigheden op de route te beschermen. Voordat de maatregelen werden ingevoerd, liepen in het hoogseizoen ongeveer tweeduizend toeristen per dag over de Inca Trail.

Tegenwoordig moet je als toerist een vergunning aanvragen om de route te kunnen lopen. Er worden 500 vergunningen per dag uitgegeven. Maar omdat wandelaars deel uit moeten maken van een groep met een gids, kok en dragers, zijn slechts 200 van de vergunningen beschikbaar voor toeristen. Een vergunning voor de Inca Trail kost 56 euro.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

5 redenen om naar Colombia te gaan

Op zoek naar een nog redelijk onontdekte bestemming in Zuid-Amerika? Maak dan een reis naar Colombia en kom op vele mooie plekken weg van de massa. Het land wordt steeds populairder; wacht daarom niet te lang met het ontdekken van dit veelzijdige land. Dit zijn dé redenen waarom een bezoek aan Colom...

Op zoek naar een nog redelijk onontdekte bestemming in Zuid-Amerika? Maak dan een reis naar Colombia en kom op vele mooie plekken weg van de massa. He...

15 bestemmingen om de winter te ontsnappen

De kortste dag van de winter is inmiddels achter de rug, maar koud blijft het voorlopig nog wel even. Ontsnap aan de winter met deze 15 bestemmingen, gerangschikt op de gemiddelde temperatuur!

De kortste dag van de winter is inmiddels achter de rug, maar koud blijft het voorlopig nog wel even. Ontsnap aan de winter met deze 15 bestemmingen,...