Reisnieuws

Lonely Planet pleegt plagiaat

Gepubliceerd: 14 apr 2008 0
Eén van de schrijvers van de bekende Lonely Planet boeken geeft toe dat hij een deel van zijn werk uit zijn duim heeft gezogen. Ook maakte hij zich schuldig aan plagiaat en drugshandel om zijn salaris aan te vullen.
De Lonely Planet-schrijver Thomas Kohnstamm (33) vertelt dit in een interview met de Australische krant The Daily Telegraph. Kohnstamm, die aan tientallen Lonely Planet boeken heeft meegewerkt, heeft Colombia, waar hij over schreef, niet eens bezocht.

Gratis Persreizen
‘Ze betaalden me niet genoeg om naar Colombia te gaan. Ik schreef de boeken in San Francisco. De informatie kreeg ik van een vriendin die stage liep bij het Colombiaanse consulaat’, aldus Kohnstamm. In zijn nieuwe boek 'Do Travel Writers Go To Hell?' schrijft Kohnstamm ook dat hij verschillende gratis persreizen heeft aangenomen, een overtreding van het Lonely Planet-beleid, dat de onafhankelijkheid van de schrijver wil waarborgen.

De bijbel
Het nieuws heeft flink wat stof doen opwaaien. Lonely Planet is voor menig reiziger een bijbel, die overal mee naartoe gedragen wordt. Per jaar gaan er rond de zes miljoen exemplaren over de toonbank.

Geen fouten
Het bedrijf, dat 300 schrijvers in dienst heeft, is geschokt door het nieuws en direct begonnen met een onderzoek. Tot nu toe zijn er nog geen fouten gevonden. Wel meldt Lonely Planet dat als blijkt dat de feiten niet kloppen, de directie er alles aan zal doen om dit recht te zetten. Ook worden er stappen ondernomen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Lees ook 'De 5 zwaktes van je reisgids' in Columbus voorjaar 2006
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...