Reisnieuws

Metropolis TV

Gepubliceerd: 11 apr 2008 0
Vanavond is de tweede uitzending van het programma Metropolis, waarin verschillende aspecten van globalisering aan het licht worden gebracht aan de hand van lokale correspondenten.
Metropolis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s wat de invloed van globalisering is. Centraal daarbij staat de vraag ‘Hoe denken mensen elders in de wereld over onderwerpen die ons bezighouden?’
In de eerste aflevering stond het thema ‘overgewicht’ centraal. Zo geeft overgewicht in Afrika status terwijl mensen in het westen obsessief fitnessen om aan een dun schoonheidsideaal te voldoen.


Blik van binnenuit
Het kostte de VPRO maanden om correspondenten over de hele wereld te vinden. Geen Nederlandse correspondenten maar locals, die kijkers een ‘blik van binnenuit’ gunnen. ‘Nederlandse correspondenten zijn getraind om onderwerpen uit hun standplaatsen te ‘vertalen’ voor de kijkers en lezers', aldus Stan van Engelen van de VPRO. ‘Samenwerken met lokale ‘journalisten’ zorgt ervoor dat de kijker bijzondere dingen krijgt te zien die wij vanuit Hilversum, al googelend, niet hadden kunnen vinden.’

In de aflevering van vanavond worden de levens van meisjes van vijftien op verschillende plekken in de wereld vergeleken. 23.55 uur op NED 3.

Kijk voor meer informatie op www.metropolistv.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.