Reisnieuws

Piraten slaan hun slag

Gepubliceerd: 07 apr 2008 0
Pirates of the Caribbean een onrealistische film? Piraterij mag dan voor veel mensen pure fictie zijn, verschillende zeeën worden in 2008 nog steeds onveilig gemaakt door piraten. Zo is vrijdag voor de kust van Somalië een Frans jacht gekaapt. De 30 opvarenden worden nog steeds gegijzeld.

Sinds zondag is er contact tussen de kapers en Bernard Koucher, de Franse minister van Buitenlandse Zaken. Hij heeft in een persconferentie gemeld dat Frankrijk er alles aan zal doen om een bloedbad te voorkomen. Ook de betaling van losgeld sluit Koucher niet uit. Het jacht, Le Ponant, volgde een gevaarlijke route: de zeestraat tussen Somalië en Jemen. Piraterij is langs de kust van Somalië een makkie geworden; sinds 1991 heerst totale anarchie in het Afrikaanse land.Er zijn nog vele wateren op onze planeet die onveilig worden gemaakt door zeerovers. Tussen 1993 en 2003 is het aantal gevallen van piraterij zelfs verdrievoudigd. Volgens een rapport van het International Maritime Bureau (IMB) in Kuala Lumpur zijn er alleen al in 2004 maar liefst 251 gevallen gemeld.Vooral tankers en bulkcarriers, die langzaam varen en een laag vrijboord hebben, vormen een gemakkelijk prooi voor de zeerovers. Sommige piraten gaan alleen voor de kluis, maar in sommige gevallen wordt de voltallige bemanning vermoord, overboord gezet of gegijzeld voor losgeld.

 


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...