Reisnieuws

Top-15 meest idyllische plekken ter wereld

Gepubliceerd: 29 mei 2014
0

Mooie, bijzondere plekken in de wereld. Die zijn er meer dan je zou denken. Treed buiten de gebaande paden en ontdek deze prachtige plekken.

Restaurant Grotta Palazzese, Italië
Wil je echte romantiek beleven, dan moet je naar Ristorante Grotta Palazzese. Het restaurant bevindt zich in een grot onder de Italiaanse stad Polignano a Mare. Het eten smaakt zoals we van een goede Italiaan kunnen verwachten en het uitzicht laat je een intens nieuwe vorm van schoonheid ervaren. Dit is misschien wel het mooiste plekje van Europa om uit eten te gaan.

Haiku Stairs, Hawaï
De Haiku-trappen worden ook wel de ‘weg naar de hemel’ genoemd. Deze steile trappen, bestaande uit 3922 treden tot 850 meter hoogte, zijn te vinden op het Hawaïaanse eiland Oahu. De trappen zijn gebouwd zodat antennekabels stevig boven de kliffen van de Haiku vallei konden worden opgehangen. Hoewel de trappen tegenwoordig gesloten zijn, en ze zelfs dagelijks worden bewaakt, zijn er enkele waaghalzen die het toch lukt het levensgevaarlijke pad af te leggen.
Bron: Micheal Keany

Lord Howe-island, Australië
Het moderne achter je laten, maar niet de perikelen van vroeger ervaren. Volledige rust: mobiele telefoons kunnen hier niet worden gebruikt en het vervoersmiddel is de fiets. Te veel drukte door toerisme zal je hier ook niet tegenkomen, er mogen namelijk maar vierhonderd toeristen tegelijk op het eiland aanwezig zijn. Aan luxe hoeft het je echter niet te ontbreken: restaurants, spa’s en luxe hotels zorgen dat je in relaxte sferen komt. Het eiland is een van de vier eilanden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat vanwege haar zeldzame ecosysteem. Een klein paradijs met planten, vogels, zeeleven, prachtige witte stranden en palmboombossen.

Bron: dracophylla

Monument Valley, Verenigde Staten
De beelden van Monument Valley in Utah zijn bij veel mensen bekend, maar niet omdat ze er zelf zijn geweest. Dit gebied is een van de meest gefotografeerde en gefilmde gebieden van de Verenigde Staten. De woestijn heeft als set gediend voor westerns en documentaires over het Wilde Westen. De oneindige lege weg met het silhouet van honderden meters hoge rotsen aan de horizon, zal de gemiddelde westernliefhebber ook niet onbekend zijn. Je kunt rondrijden in het park om de indrukwekkende rotsformaties te bekijken, maar nog gaver is het om een rondrit te boeken bij de Navajo-indianen. Zij nemen je mee naar de plekken waar je zelf niet kunt komen en kunnen al jouw vragen beantwoorden.

Bron: ChuckHolton

Ai-Petri, de Krim
Wil je even uitwaaien? Ga dan naar deze 1234 meter hoge bergtop in het Krimgebergte. 125 dagen per jaar word je op deze piek omver geblazen door windsnelheden van 160 km per uur. Naast een stevige wind, kan je er ook nog eens meer dan tweehonderd dagen nauwelijks iets zien. Het is namelijk de meest mistige plaats in de Krim.  Ongeveer tweehonderd miljoen jaar geleden was deze bergtop nog helemaal verborgen onder water. Het is ook niet echt een berg, maar fossiel koraalrif. Sommige fossielen kan je nog steeds zien. Via een kabelbaan kan je naar de top van de berg om dit spektakel te bewonderen.
Bron: bo_stern

Ittoqqortoormiit, Groenland
Het is even moeilijk uit te spreken als dat het te bereiken is. Slechts één keer per week gaat er een vliegtuig vanuit Reykjavik naar Groenland en dan moet je nog met een helikopter naar de luchthaven van dit kleine stadje. Vanaf het vliegveld kan je alleen met een hondenslee naar de stad zelf toe. De stad is gelegen aan de monding van de langste gletsjer in de wereld en werd in 1925 gesticht vanwege een te grote bevolking in het plaatsje Tasiilaq, een stuk verderop. Door een verdeling van de bevolking over deze twee steden, was er weer genoeg voedsel voor iedereen. De jacht op zeehonden is voor de bevolking een belangrijke bron van inkomsten. Door de Europese en Amerikaanse campagnes tegen het doden van zeehonden, is de financiële situatie van de inwoners daarom sterk achteruit gegaan.
Bron: greenland_com

Lofoten, Noorwegen
De Lofoten zijn een eilandengroep in Noord-Noorwegen en hebben een rijke visserijtraditie. Hoewel de eilanden geïsoleerd liggen, zijn ze toch welvarend. Dankzij de rijke visgronden in de Noord-Atlantische koude oceaanstromen kunnen de schepen in de winter uitvaren om in een paar maanden tijd heel veel vis te vangen. Buiten de idyllische rode en gele huisjes, is ook ’s werelds diepste koraalrif hier te vinden en is er een prachtig zicht op het noorderlicht.
Bron: Jakob Nilsson-Ehle

Namba Park, Japan
Geen spontane natuur, maar daarom niet minder indrukwekkend! Namba Park is een enorm winkelcentrum en kantorencomplex met op het dak een aangelegd park. Jon Jerde ontwierp dit kunstwerk in het centrum van de metropool Osaka. In het park kan men genieten van bossen, rotsen, kliffen, gazons, watervallen, beekjes, vijvers en terrasjes. Er zijn mogelijkheden voor entertainment, zoals een theater, een bioscoop en winkels en er kan naar hartenlust gegeten worden in de vele restaurantjes. Wie zegt dat aangelegde natuur niet mooi kan zijn?
Bron: kenmainr

Heart Reef, Australië
Hoe kan iets dat we niet zelf aanleggen, zo bijzonder groeien? Het Heart Reef in het Great Barrier Reef is een indrukwekkende samenstelling van koraal dat zich heeft gevormd tot een enorm hart. Het hart kan vanuit de lucht en vanaf het water worden bekeken. Het koraal wordt beschermd vanwege haar enorme variatie. Er mag daarom niet gedoken of gesnorkeld worden rond het Heart Reef.

Bron: secruza

Craco, Italië
Spoken en geesten, de meeste mensen geloven er niet meer in. Maar zodra je door dit Zuid-Italiaanse plaatsje loopt, begin je daar toch aan te twijfelen. In de achtste eeuw werd Craco gesticht, toen nog onder de naam Graculum. Vanwege een dreigende aardverschuiving verhuisde de bevolking in 1963 naar lager gelegen dorpjes. Craco is inmiddels zwaar aangetast door natuurgeweld. Gebouwen zijn deels ingestort en in de smalle straatjes moet je nog steeds oppassen voor vallend puin. Tegenwoordig wordt de stad gebruikt voor de wetenschap. Verschuivingen van de grond en het verval in de stad worden bijgehouden en in kaart gebracht.

Bron: duegnazio

Meghalaya, India
Vind je Nederland al regenachtig? Breng dan eens een bezoek aan misschien wel het natste gebied op aarde. De bergen van Meghalaya ontvangen meer dan twaalf meter water per jaar. De gronden van deze vallei bestaan vrijwel het gehele jaar uit rivieren. De lokale bevolking laat zich echter niet beperken door zoveel regenval. Met lokale gereedschappen en mankracht laten zij de wortels van de Indische rubberboom naar de overzijde van een rivier groeien. Door het groeipatroon dat zij creëren, ontstaat een brug. Door er aarde en stenen in te leggen, maken zij de brug beloopbaar. Een route door deze ‘hemelbruggen’ laat je versteld staan van de natuur, maak ook van de krachten van deze traditionele volkeren. Sommige bruggen zijn wel 500 jaar oud. De langste zijn ongeveer dertig meter lang.

Bron: Neelima

Melissani-grot, Griekenland
Volgens de Griekse mythologie was Melissani de grot van de nimfen. De grot is aan de buitenkant bekleed met bomen en aan de binnenkant is een prachtige open plaats met een meer te vinden. Door de zon die naar binnen schijnt, is het water kristalhelder. Met een bootje vaar je door de twee ‘hallen’ en kan je genieten van het prachtige uitzicht terwijl een local je alles vertelt over deze natuurlijke attractie.

Bron: kosaphoto

Hotel Moulin du Roc, Frankrijk
Even volledig tot rust komen, en daarvoor niet eerst een afpeigerende reis maken? Denk dan eens aan dit pittoreske hotelletje. Diep in de Dordogne staat dit hotel aan de rand van een vredige rivier. In de buurt is even helemaal niets. Het hotel was voorheen enkel een molen, maar is nu geüpgraded tot een molen met hotel. Het hotel heeft een Michelinster, ook het eten is er dus uitstekend.

Bron: Moulin du Roc

Lago Verde, Lanzarote
Niet zo aantrekkelijk om in te zwemmen, wel heel bijzonder om te zien. Lago Verde is een gifgroen meer, ontstaan in een oude krater. Ondergronds wordt er nog steeds water aangevoerd. Door het zoute water is dit een broedplaats voor algen. Deze algen zorgen voor de groene kleur van het water. Zwart zand en steengruis scheiden dit meer van de zee, waardoor een mooi contrast ontstaat van groen-zwart-blauw. Overdag is het een mooi plaatje, ’s nachts een gevaarlijk avontuur. Het grifgroene water is nauwelijks zichtbaar in het donker. Tenzij je groen thuis wilt komen, is nachtelijk bezoek dus geen aanrader.


Bron: Fusky

Huacachina, Peru
Huacachina wordt ook wel de  ‘Oase van Amerika’ genoemd. Het is als een fata morgana: te mooi om waar te zijn. Volgens legendes is de lagune ontstaan toen een prachtige prinses een bad nam, maar moest vluchten voor een jonge jager die haar zag. Het water waarin zij zat, werd de lagune. De plooien van de mantel die ze aanhad, glooiden over de grond achter haar terwijl ze rende. Dit zorgde voor de omliggende zandduinen. Het gerucht gaat dat de vrouw nu zelf nog leeft als zeemeermin in de oase.


Bron: Christopher Crouzet

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.