Reisnieuws

Fin breekt beeld Paaseiland af

Gepubliceerd: 01 apr 2008 0
De Finse toerist die vorige week op Paaseiland een oorlel afbrak van een Moai-beeld, heeft zich erg onpopulair gemaakt onder de eilandbewoners. Ook de burgemeester is woedend.
‘Oog om oog, tand om tand, dat is in mijn ogen gerechtigheid.’ Als het aan de boze burgemeester Edmunds Pao ligt, wordt het oor van de Finse toerist eraf gehakt.

Voorouders
Vorige week zag een bewoonster van Paaseiland hoe de Fin het oor ‘stal’. Hij brak het beeld met zijn hand, waarna de oorlel in stukken op de grond viel. Een klein stuk nam hij mee als souvenir. De bewoonster wist aan de hand van zijn tatoeages de dader te omschrijven. Moai-beelden zijn rond 1000 jaar na Christus gemaakt en moeten de voorouders van de originele eilandbewoners voorstellen.

Excuses
Het afgebroken oor heeft voor veel oproer gezorgd onder de eilandbewoners. Donderdag bood de 26-jarige Finse toerist zijn excuses aan in een Chileense krant. Of dit genoeg is, moet nog blijken. De Fin riskeert een gevangenisstraf van zeven jaar en een boete van 12.000 euro. De autoriteiten hopen het beeld nog te kunnen repareren. Natuurlijk wel op kosten van de Fin.

Bekijk nu ook foto's van Chili op de reisreporterpagina.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...