Reisnieuws

Lemen stad bouwt feestje

Gepubliceerd: 31 mrt 2008 0
Het geluid van drums weergalmt in de straten van Djenné. Terwijl de mannen muziek maken, dragen jonge vrouwen emmers met klei en water van de rivier naar de grote moskee van de Malinese stad. Oudere vrouwen zijn druk aan het koken. Het is feest in de woestijn.
Hoewel Mali bekend staat om zijn vele muziekfestivals is voor de inwoners van Djenné het festival Crepissage de la grande Mosque het hoogtepunt van het jaar. Tijdens dit festival klimmen honderden inwoners van het kleine stadje tegen de muren van de grote lemen moskee om die van een nieuwe laag klei te voorzien.

Het besmeren van de moskee is naast een feestelijke gelegenheid ook bittere noodzaak. Het eeuwenoude architectonische wonder is het grootste lemen gebouw ter wereld. Elk jaar wordt de moskee van een nieuwe laag klei voorzien om het 'regentijdbestendig' te maken.

Het festival vindt plaats in april, de datum is is nog niet zeker, hou daarom de website van Columbus in de gaten voor meer informatie.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.