Reisnieuws

De mooist gelegen landingsbanen

Gepubliceerd: 23 apr 2014 3
Op deze landingsbanen wordt het vakantiegevoel meteen aangewakkerd. Voor velen is vliegen geen pretje, maar tijdens een vlucht naar een van deze vliegvelden wil iedereen wel een plekje bij het raam hebben. Je zit gegarandeerd rechtop, te genieten van spectaculaire uitzichten.

Princess Juliana Airport, Sint MaartenNog voordat je geland bent, heb je al een kijkje genomen op het strand. Het vliegveld van Sint Maarten ligt er namelijk vlak achter. Vliegtuigen komen daarom heel laag over het strand aanvliegen, soms slechts tien tot twintig meter boven de grond.Bron: AngieVParo Airport, BhutanBhutan heeft maar één internationale luchthaven en die ligt verstopt in de bergen. Dit maakt de landing ook tot een uitdaging voor de piloten. Zij moeten namelijk de bergen ontwijken en rekening houden met sterke wind. Er zijn maar acht piloten gecertificeerd om hier te vliegen en zij mogen alleen bij daglicht vliegen.Bron: brentolsonBron: Bhutan-360Barra International Airport, SchotlandDit gebied in Schotland is multifunctioneel: bij vloed is het een zee en bij eb is het een strand/vliegveld. Een leuk weetje: ’s nachts laten een aantal auto’s op de parkeerplaats hun lichten aan, zodat het vliegveld zichtbaar blijft.Bron: Duncan WJ PalmerBron: luxpimMalé Airport, MaledivenDe landingsbaan van het vliegveld van de Malediven wordt omringd door helder blauw water en witte stranden. Dat is nog eens een fijn welkom.Bron: timo_w2sBron:╚ DD╔Galeão International Airport, Rio de Janeiro, BraziliëJe vliegt voor de landing op de luchthaven van Rio de Janeiro in Brazilië vlak over het water, met prachtig uitzicht op de Baai van Guanabara.Bron: infraeroBron: infraeroKijk voor de andere vijf mooist gelegen landingsbanen op de volgende pagina
deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

Door: Roselinde
De beste Nederlandse kunstmusea buiten het Rijks

Het Rijksmuseum kennen we allemaal, maar er zijn nog zóveel andere fantastische collecties in Nederland te vinden. Dit zijn de beste kunstmusea buiten Amsterdam!

Het Rijksmuseum kennen we allemaal, maar er zijn nog zóveel andere fantastische collecties in Nederland te vinden. Dit zijn de beste kunstmusea buiten...

Door: Roselinde
In deze 5 steden zijn ze helemaal klaar met toeristen

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbelaste steden zitten helemaal aan hun max.

In het tijdperk van Airbnb, Tripadvisor en Instagram krijgen een heleboel steden te maken met een ergerlijk fenomeen: overtoerisme. Deze vijf overbela...

 

3 reactie(s) bij "De mooist gelegen landingsbanen"

 • profile image comment

  Hallo, Waarom staat Saba, Nederlandse Antillen, niet op de lijst? Fantastisch spannende korte landingsbaan!

  Door jdvanzeeland • geplaatst op 2014-04-30 22:38:10
 • profile image comment

  De volgende pagina geeft helaas de 25 goedkoopste steden in Azië aan. Wellicht dat op de volgende pagina Saba staat, want die mis ik nog wel...:)

  Door MikeB • geplaatst op 2014-04-23 12:12:40
 • profile image comment

  Paro Airport, Bhutan Wij vroegen ons af waarom de monniken naast ons en voor ons de hele vlucht zaten te bidden. Na eindeloos rondgecirkeld te hebben boven Paro, omdat het bewolkt was en de piloot een flink gat in de bewolking nodig had om te kunnen landen, werd het ons al wat duidelijker. Tot overmaat van ramp kwam toen de melding uit de cockpit dat hij ze het nog 10 minuten zouden proberen, anders moesten we naar Mumbai vliegen omdat anders de brandstof op was. Misschien hielp mijn schietgebedje, want net op tijd zag de piloot een )leterlijk) gaatje en maakten we een duikvlucht tussen twee bergkammen door. Veilig geland en een fantastische vakantie gehad in Bhutan.

  Door Lockvos • geplaatst op 2014-05-02 09:04:12

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.