Reisnieuws

Expo Hongkong 4 april in A'dam

Gepubliceerd: 17 mrt 2008 0
Tien Nederlandse fotografen tonen hun visie van Hongkong op de expositie Hongkong Visions. Van 4 tot 17 april zijn de beelden van Hongkong te bewonderen in het Muziekgebouw Aan 't IJ.
De skyline van Hongkong lijkt van ver een Oriëntaals Manhattan, maar dat is slechts één kant van de dobbelsteen. Kloosters, tempels, wierook, sampans (Chinese woonboten) en de theecultuur zijn er niet weg te denken. Om alle zijden van deze dobbelsteen te belichten komt vliegmaatschappij Cathay Pacific met een team van tien fotografen, om hun visie van Hongkong te presenteren.

De beelden van Ed van der Elsken dateren uit 1959, toen de wolkenkrabbers nog ontbraken. Andere fotografen hebben juist weer een fascinatie voor de mensen, de cultuur, de architectuur of het nachtleven. Er zijn zeventig werken te zien, velen in groot formaat. Koop tijdens de tentoonstelling een van de foto's en je draagt bij aan het behoud van het cultureel erfgoed van Hongkong.

Hongkong Visions, 4-17 april, Muziekgebouw Aan 't IJ. Kijk voor meer informatie op www.hongkongvisions.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

5x inspirerende reisvideo’s van Zuidoost-Azië

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties in Zuidoost-Azië?

Oh oh, we voelen de reiskriebels alweer opborrelen! Zin om een paar minuten helemaal weg te dromen bij deze bloedmooie beelden van de gaafste locaties...