Reisnieuws

Hotelkamers Beijing tien keer zo duur

Gepubliceerd: 10 mrt 2008 0
Wie graag nog een hotelkamer in Beijing wil boeken tijdens de Olympische Spelen, moet daarvoor flink wat yuans neertellen. Dat zegt de grootste online aanbieder van hotelkamers in China.
Door: evanruiten
Veel hotels zijn in verband met de Spelen helemaal volgeboekt. Voor de overgebleven kamers worden torenhoge prijzen gevraagd. Sommige hotelkamers kosten vier tot tien keer zoveel als normaal. Zo moet je tijdens de Spelen voor een nachtje in een deluxe suite van het vijfsterrenhotel Kunlun niet 117 maar 1097 euro neertellen. Een standaard kamer in het goedkopere Holiday Inn Central Plaza gaat van 64 euro per nacht naar 330 euro.

Niet alle hotels hebben hun Olympische prijzen al kenbaar gemaakt. Dit om de 'fout' van Athene 2004 te voorkomen. Toen werden bezoekers afgeschrikt door de hoge prijzen en moesten hotels alsnog inbinden om lege kamers gevuld te krijgen.

Wie tot het laatste moment wacht met boeken, zal aangewezen zijn op de duurste kamers. Beijing verwacht in augustus ongeveer 500.000 toeristen uit zowel binnen- als buitenland te ontvangen.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?