Reisnieuws

Beijing wil niet te kak gezet worden

Gepubliceerd: 07 mrt 2008 0
Beijing gaat in de aanloop naar de Olympische Spelen een grote schoonmaak houden. Alle openbare toiletten in de stad worden gereinigd.
Door: evanruiten
Beijing heeft de meeste openbare toiletten ter wereld. Met 5.174 wc's steekt de stad andere metropolen als New York, Londen en Tokio naar de kroon. Helaas heeft China een reputatie hoog te houden als het om smerige toiletten gaat – de sanitaire voorzieningen zijn vaak niet meer dan een stinkend gat in de grond. Daar zijn de Chinezen nu zelf ook achter gekomen. Het Olympisch Comité dringt aan op een grote schoonmaak in Beijing voordat de Spelen in augustus beginnen.

Het grootste openbare toilet ter wereld is ook in China te vinden. Die staat niet in Beijing maar in een toeristenwijk van de stad Chiongging. Het is een gebouw van drie verdiepingen met meer dan duizend toiletten op 3000 vierkante meter. Alles in Egyptische stijl en met rustgevende muziek. Gebruikers kunnen zelfs tv kijken.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...