Reisnieuws

Windmolenpark in Kenia

Gepubliceerd: 23 feb 2008 0
Het bedrijf Aeolus Associated komt met grote plannen voor het aanleggen van windmolenparken in verschillende delen van Afrika.
Aeolus Associated, eigendom van de Nederlandse ondernemer Leo van Gastel, heeft samen met zijn Keniaanse partner de rechten verkregen voor de aanleg van een windpark in Kenia. Van Gastel, die een passie heeft voor het continent, hoopt met zijn grote plannen voor Afrika een bijdrage te leveren aan een ‘leefbare moeder aarde.’

De plannen worden volledig door Aeolus Associated en sponsoren gefinancierd. ‘Op termijn zal duurzame energie goedkoper zijn dan fossiele brandstof en het is ook nog schone energie,’ aldus Van Gastel in een interview met AfrikaNieuws. De toepassing van duurzame energie moet Afrika uiteindelijk onafhankelijk maken van dure energie-import.

Aeolus Associated richt zich niet alleen op windparken maar ook ook biobrandstofplantages, rurale elektriciteit en biomassa. Het bedrijf is op dit moment naast Kenia ook actief in Namibië, Zuid-Afrika, Ethiopië, Tanzania, Nigeria, Djibouti, Sudan, Sierra Leone en Ghana.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.