Reisnieuws

Lilliputters stelen bagage

Gepubliceerd: 25 jan 2008 2
Een willekeurige tas stelen is geen garantie voor een goede buit. Zweedse criminelen hebben daar iets op bedacht; lilliputters. Zij reizen mee in de laadruimtes van tourbussen, waar ze uitgebreid de tijd hebben om iets moois uit te zoeken.
In de afgelopen maanden zijn in Zweden veel reizigers spullen kwijt geraakt tijdens een rit met een tourbus. De criminelen gaan heel gehaaid te werk. Een klein persoon, kind of lilliputter, wordt in een tas de laadruimte van de tourbus binnengesmokkeld. Eenmaal binnen doorzoeken ze de tassen van de medepassagiers en stelen hun kostbare goederen. Zodra de bus aankomt op plaats van bestemmingen wordt de tas, met dief, door een handlanger de bus uitgehaald.

Inmiddels hebben de Zweedse touroperators extra veiligheidsmaatregelen genomen. Onder andere camera’s zouden de laadruimte in de gaten moeten gaan houden.
deel dit artikel met je vrienden:
 

2 reactie(s) bij "Lilliputters stelen bagage"

  • profile image comment

    Ik hoop dat je niet te vaak backpakt want als je zo naif bent dan ga je een keer wat spullen kwijtraken.... en dan ligt je tas dus nog gewoon in de bus, maar je belangrijke rommel hebben ze er uit gehaald... Die praktijken in vliegtuigen levert een dooie dwerg op, dus daar moet je het personeel niet vertrouwen.

    Door jelmer • geplaatst op 2008-10-14 13:39:20
  • profile image comment

    Hahaha.. op die manier zou ik het alleen maar leuk vinden als het zou worden gestolen. Zie je ze er al met me 20kg backpack wegrennen?

    Door reinierniethier • geplaatst op 2008-01-26 19:48:38

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...