Reisnieuws

Vreugdekogel raakt vliegtuig

Gepubliceerd: 18 jan 2008 0
Een passagiersvliegtuig van Montenegro Airlines is enkele minuten voor de landing getroffen door een zwervende kogel. De Fokker100 met 32 passagiers en vijf crewleden heeft een veilige landing kunnen maken op Podgorica, de eindbestemming van de vlucht.
De kogel veroorzaakte een gat in het staartvlak van het vliegtuig, met een diameter van drie centimeter. Deze lichte beschadiging werd tijdens een routinecontrole na de vlucht ontdekt. De oorzaak van het incident is nog onbekend. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de kogel waarschijnlijk per ongeluk het vliegtuig raakte.

Diezelfde avond werd er door duizenden feestgangers luidruchtig kerst gevierd op straat. Mogelijk losten feestvierende Montenegrianen een vreugdeschot met hun geweren. Het afvuren van geweren in de lucht is een traditie tijdens kerst in Montenegro die nog steeds enthousiast wordt nageleefd.

In Montenegro is de orthodoxe kerk de grootste godsdienst. Deze kerk volgt de Juliaanse kalender, waardoor vieringen veertien dagen later plaatsvinden dan vieringen van de Gregoriaanse kalender, die in veel westerse landen gebruikelijk is.


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Hotels zijn uit! 4 unieke slaapplekken to go

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.

Hotels zijn uit, aparte slaapplekken zijn in. En wat is er nou aparter dan slapen in een afgedankt voertuig? Dit zijn onze favorieten.