Reisnieuws

Meest voorkomende ziektes op reis deel1

Gepubliceerd: 17 okt 2012
1

Globetrotters opgelet! Hoeveel van deze meest voorkomende ziektes ken jij al? Veel mensen zijn onverschillig bij het halen van een vaccinatie voordat ze op reis gaan. Wat kunnen hiervan de gevolgen zijn?BuiktyfusSalmonella typhi is de bacterie die buiktyfus doet ontstaan. Deze bacterie met een missie is te vinden in de urine en ontlasting van mensen. Als de ontlasting in water terechtkomt dat gedronken wordt of waarin eten wordt gewassen, raak je op deze manier besmet. Eenmaal in je lichaam, veroorzaakt het nare bijkomende kwaaltjes. Koorts, hoofdpijn, duizeligheid en in ernstige gevallen longontsteking komen hierbij kijken. Na het afgeven van een monster van je urine, ontlasting, bloed of andere lichaamsvloeistoffen kan worden aangetoond of de bacterie aanwezig is in het lichaam. Buiktyfus komt voornamelijk voor in gebieden in Afrika, Zuid-Amerika en Azië.

Waar moet ik uit de buurt blijven?
Denk er twee keer bij na voordat je water uit onverzegelde flessen drinkt. Kraanwater uit risicogebieden is vrijwel altijd besmet. Je kan je zo een twee tot vijf jaar beschermen tegen de bacterie . Let wel dat dit niet 100% bescherming Biedt. Naast een vaccinatie, kan je zelf ook maatregelen nemen door gewoon netjes de handen te blijven wassen!

deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

MvanCooten-Boot

Door: MvanCooten-Boot • Geplaatst op

Helaas is er momenteel een wereldwijd tekort aan het vaccin tegen buiktyfus. Momenteel is op veel plekken alleen het orale buiktyfusvaccin (levend verzwakt ipv dood vaccin zoals de injectie is) beschikbaar wat slechts 1 jaar bescherming biedt. De indicatie voor een buiktyfus bescherming is dan ook aangepast.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.