Reisnieuws

10 reisfavorieten van Reisreporter Silly

Gepubliceerd: 15 okt 2012
14

Twee keer naar hetzelfde land reizen is niets voor haar. En groepsreizen al helemaal niet. Het liefst is Silly vrij om te beslissen wanneer ze komt en gaat. Deze week vertelt ze ons over haar reisfavorieten.

Een van mijn laatste favorieten momenten (1) was in Vietnam in Hue. Wij bezochten de pagodes van Tien Mu, daarachter lag een klooster. Ik wilde naar binnen lopen maar dit was niet toegestaan. Een jonge monnik zag dat ik werd tegen gehouden en met een grote glimlach op zijn gezicht liet hij de sprinkhaan in zijn hand aan mij zien. Dit was een magisch moment voor ons beiden en gaf mij mijn favoriete foto van het jaar 2012.
Je kan de hele wereld afreizen maar als de momenten je niet bijblijven met een speciaal gevoel dan gaan ze aan je voorbij.

Mijn favoriete reistijdschrift is Columbus magazine (2), hieruit haal ik veel inspiratie over nieuwe bestemmingen, ook lees ik meestal een reisgids van het desbetreffende land waar wij naartoe gaan, zoals de Capitool reisgids of Insight guide.

Samen met mijn vriend droom ik van de landen die we nog willen bezoeken zodra we gekozen hebben, boeken wij meestal een losse ticket aan de hand van een vergelijkingssite zoals www.skyscanner.nl/

De eerste en tweede nacht op de desbetreffende bestemming boeken wij dan meestal een hotel om tot rust te komen. De rest van de reis boeken wij de hotels ter plekke, aan de hand van een schema wat wij vooraf maken. Hierdoor hebben wij de vrijheid om langer op een plek te blijven die ons bevalt. Ik ben geen mens dat in een groepsreis zou kunnen reizen. Wij reizen meestal niet voor een tweede keer naar hetzelfde land omdat er zoveel te zien is in de wereld!

Mijn favoriete bagage item is (3) is mijn fotocamera, die gaat overal mee naartoe! Ik draag het zo vaak met een rugzak op mijn rug, we zijn bijna vergroeid met elkaar. Erg handig is de band die ik hiervoor gekregen heb van mijn vriend. De Black Rapid RS-W1 is een camera strap die eigenlijk speciaal ontworpen is voor vrouwen.

Mijn favoriete relaxbestemming is Ijsland (4) terwijl ik geen mens ben die van koude landen houd, vond ik dit werkelijk fantastisch! De mooie ruige natuur, gletsjers en geisers hebben een zeer diepe indruk op mij gemaakt. Ijsland is het land van ongelooflijke contrasten. Dit neemt natuurlijk niet weg dat ik dol ben op warme eilanden zoals Bali, Lombok en de Gili eilanden. We hebben daar heerlijk gesnorkeld en prachtige zeeschildpadden gezien. Ook Pipa in Brazilië is zo'n geweldig relaxte hippiedorpje. Tijdens ons bezoek heb ik voor het eerst wilde dolfijnen ontmoet. Pipa staat vooral bekend staat om de vele mooie en rustige stranden.

Voorwerpen uit de natuur, zoals schelpen en stenen zijn mijn favoriete reissouvenirs (5). Op Zanzibar nam ik een flesje hagelwit zand mee van het strand. Als ik dat op een schaal met wat schelpen en kaarsen in mijn huiskamer zet kan ik er nog heerlijk van nagenieten.

Wat betreft mijn favoriete land (6) Het is onmogelijk om daar een keuze uit te maken want ieder gebied heeft zo zijn charmes. Het eerste wat in mij opkomt als favoriete land is Thailand. De gastvrijheid, vriendelijkheid van de mensen en de voortreffelijke keuken. Maar ook Italië vind ik een super land waar ik als kind regelmatig met mijn ouders met de caravan of tent naartoe ben gegaan. Ik heb daar nog vele heerlijke herinneringen aan.

Mijn favoriete werelddeel is Azië (7) het mooiste tempelcomplex dat ik ooit gezien heb is Angkor Wat in Cambodja. Een onderdeel hiervan is Ta Prohm, volledig vergroeid met grote bomen. De natuur heeft hier de overhand, het is werkelijk sprookjesachtig.
Myanmar, Bhutan en Tibet zijn landen waar ik graag nog naartoe zou willen gaan. Ze staan dan ook bovenaan mijn verlanglijstje. Naast alle bezichtigingen spreekt de vredelievende boodschap van het boeddhisme mij aan. Een land kan zo mooi zijn maar het is de mens en de bevolking die het speciaal maken.

Naast kleine gemeenschappen hou ik ook van grote steden. Mijn favoriete stad is (8) Kathmandu in Nepal. De prachtige boeddhistische en Hindoeïstische tempels en paleizen vind ik geweldig. Er is zoveel levendigheid en kleurrijke mensen. De geuren en kleuren maar ook hoe mensen zich voortbewegen op de brommer of riksja’s is indrukwekkend. Op Durbar Square kan je van alles verwachten. Net zoals op deze foto een stier tussen alle duiven.Mijn favoriete kledingstuk (9) is een luchtige dunne katoenen omslagdoek. Deze doek is erg handig voor op het strand. Of als je een tempel binnengaat om je hoofd of schouders te bedekken. En anders is het soms wel heel handig als tafelkleedje in een appartement.

Mijn favoriete vervoermiddel is de brommer (10), in bijna elk land huren we er een. Het is handig en praktisch, je kunt stoppen waar je wilt en komt op plekken buiten de gebaande paden! Ook is het erg leuk om te stoppen en een praatje te maken met de plaatselijke bevolking als je benzine tankt, in heel veel landen verkopen ze de benzine in oude flessen.
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Rhodaxx

Door: Rhodaxx • Geplaatst op

Nog van harte gefeliciteerd met je RR van de week!
Wat leuk om te lezen en prachtige foto's erbij. Ik hoop dat je naar Bhutan gaat, dat is echt heel erg mooi!

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Een mooi persoonlijk reisoverzicht, Silly! De bovenste foto is helemaal top!

adelheid

Door: adelheid • Geplaatst op

Wat leuk om ook jou reisfavorieten hier te lezen. Veel is daarvan te vinden in Azie, en dat is nou net een werelddeel waar ik heel weinig van gezien heb. Maar jij maakt er hier goede reklame voor.

edwinaverdingh

Door: edwinaverdingh • Geplaatst op

wat een gezellig verhaal!! ik heb echt genoten!

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Mooie foto's bij dit favorieten verhaal. Qua wijze van reizen hebben we veel gemeen. Behalve dan de brommer. Ik heb altijd visioenen om onder uit te gaan. (vroeger als hostess deed ik er altijd mijn rondjes op)
Een ook Myanmar en Bhutan staan hoog op mijn lijstje. Leuk om zo wat 'dieper' kennis met je te kunnen maken.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.