Reisnieuws

Tips om op te eten

Gepubliceerd: 16 okt 2012
0

Elk land heeft wel een aantal bijzondere gerechten die je geproefd moet hebben als fanatiek reiziger. Meestal worden je de heerlijkste dingen voorgeschoteld, maar bij sommige lokale lekkernijen kun je enige twijfel hebben. Je zal dan ook niet de eerste zijn die een voedselvergiftiging oploopt tijdens de vakantie. Wij hebben wat tips op een rij gezet zodat je nooit meer ziek hoeft te worden van een exotisch hapje.

Je maag is vaak de eerste paar dagen van je reis een beetje van slag af. Dit komt niet omdat buitenlands voedsel minder veilig is dan het eten van thuis maar omdat je lichaam er nog even aan moet wennen. Om geen echte voedselvergiftiging op te lopen moet je op een paar dingen letten:

Als je niet vlakbij de zee zit, bestel dan geen vis.
Eet geen vis op maandag, dat zijn meestal de restjes van het weekend.
Kies liever niet voor de Special van de dag. Specials zijn vaak de restjes waar het restaurant van af wil.
'De wc is de spiegel van de keuken.' Als de wc er schoon uitziet is de keuken dat meestal ook.
Kies een restaurant of eetstalletje uit waar de locals eten, niet waar het vol staat met andere toeristen.


Pas op met het drinken van water, drink het liefst alleen water uit een fles. Bestel je drankjes altijd zonder ijsklontjes, die zijn vaak van kraanwater gemaakt. Rauwe groenten en fruit zijn vaak gewassen met kraanwater. Het is daarom belangrijk om deze eerst te schillen, te koken of te pellen voordat je het eet.

Laat al die lokale lekkernijen vooral niet aan je voorbijgaan. Als je een beetje oppast kun je bijna alles eten. Mocht je iets tegenkomen waarvan je geen idee hebt wat het is, eet het dan eerst op en vraag daarna wat het was. Dat is een stuk minder onbeleefd en zo proef je eerst hoe het echt smaakt voordat je er al een bepaald idee over krijgt.

Foto boven door: trijntje1.reisreporter.nl
Foto onder door: catalina.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.