Reisnieuws

Dubai bouwt aan grotere replica Taj Mahal

Gepubliceerd: 09 okt 2012 0
In de steenrijke woestijnstaat Dubai zal het wereldberoemde Indiase monument Taj Mahal worden nagebouwd. In 2014 moet de bouw klaar zijn. De kopie 'Taj Arabia' zal wel enkele malen groter zijn dan het origineel.
Hoeveel groter zul je wel denken? De Taj Arabia heeft een bouwoppervlakte van maar liefst 200.000 m2. Met het oog op de economie willen de ontwikkelaars koppels trekken die er willen trouwen. Naast kantoren zullen er ook veel winkels te vinden zijn. De Taj Arabia komt in de Falconcity of Wonders te staan samen met alle andere wereldwonderen zoals de Eiffeltoren.

Er wonen lijkt geen probleem te zijn met 325 appartementen inclusief service. Voor een korter verblijf worden 300 kamers in het hotel gerealiseerd. De autoriteiten in Delhi hebben nog geen reactie gegeven op de bouw van de replica.

In 2014 zal het bouwwerk al klaar moeten zijn. De bouw van de echte Taj Mahal duurde 20 jaar. 350 jaar geleden werd de Taj Mahal in opdracht van de grootmogol Shah Jahan gebouwd. Het was een eerbetoon aan zijn eerste vrouw die in haar kraambed stierf.


Foto door:arjanvergeer
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...

Maximaal genieten van mini Amsterdam

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wringt zich in allerlei bochten om Amsterdam tot Madurodamachtige dimensies te reduceren. Kijk je mee?

Over buiten de gebaande paden gesproken. Fotograaf Jasper Léonard laat je Amsterdam vanuit een hele andere invalshoek zien. Letterlijk, want hij wring...